Mr Chance : FN:s förfall under Ban Ki-moon (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
258
Utgivningsdatum
2011-07-29
Förlag
Brombergs
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
160 g
SAB
341.23,Obf
ISBN
9789173373425
Mr Chance : FN:s förfall under Ban Ki-moon (pocket)

Mr Chance : FN:s förfall under Ban Ki-moon

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2011-07-29

Slutsåld

I FN:s korridorer pratar man om Inga-Britt Ahlenius som totalt orädd. "Ms Fearless", säger man beundrande. När hon i juli 2010 avslutar sitt femåriga förordnande som chef för FN:s internrevision skriver hon en femtio sidor lång slutrapport där hon riktar stark kritik mot generalsekreterare Ban Ki-moon. Hon menar att han genom sin bristfälliga ledning av FN allvarligt skadar organisationens verksamhet och därmed hotar dess framtid. Denne "Mr Chance" är inte rätt man på posten som generalsekreterare.

I Mr Chance - FN:s förfall under Ban Ki-moon ger Niklas Ekdal tillsammans med Inga-Britt Ahlenius en unik, aktuell och avslöjande skildring av dagens Förenta Nationerna. Här ges också en återblick på organisationens historia och en beskrivning av vilka utmaningar och svårigheter den står inför och vad som krävs - inte minst av en generalsekreterare - för att FN även i fortsättningen ska kunna vara en stark kraft i världssamfundet.

Inga-Britt Ahlenius har bland annat varit generaldirektör för Riksrevisionsverket. 2003 blev hon ansvarig för att bygga upp en oberoende revisionsmyndighet i Kosovo och 2005 utnämndes hon till undergeneralsekreterare för FN:s interngranskning.

Niklas Ekdal är journalist och författare. Han har varit politisk redaktör på Dagens Nyheter och Expressen, utrikespolitisk analytiker på Försvarsstaben och FN-officer i Mellanöstern.

»Niklas Ekdal och Inga-Britt Ahlenius har gjort en viktig insats genom att peka på FN:s allt djupare problem.«
Upsala Nya Tidning

»...en lika skoningslös som fascinerande bladvändare.«
Östgöta Correspondenten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Mr Chance : FN:s förfall under Ban Ki-moon. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Och ändå blev han återvald!
  Pia, 12 november 2015

  Författaren och journalisten Niklas Ekdal har med hjälp av intervjuer och samtal med Inga-Britt Ahlenius och hennes dagboksanteckningar och med "FN-medarbetare, diplomater, utrikespolitisk och annan expertis i New York och Stockholm ¿ ingen nämnd och ingen glömd" som författarna tackar avslutningsvis, beskrivit situationen inom FN under ledning av den sydkoreanske generalsekreteraren Ban Ki-moon. Det är en förödande kritik som handlar om inkompetens, ointresse, maktspel, egenintressen och myc... Läs hela recensionen

 2. Sanningen
  Seppo Mälkki, 8 april 2014

  är att Ban Ki Moon är tämligen oduglig för sitt uppdrag och är som bekant mest mån om sin prestige.

 3. Fascinerande! Kan det vara så illa? Sträckläste! Min...
  Eva Berit Hugemark, 28 maj 2013

  Fascinerande! Kan det vara så illa? Sträckläste! Min man läste den också. Pocketboken skall vi ge till ett barnbarn som är mycket intresserad av FN.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Mr Chance : FN:s förfall under Ban Ki-moon