Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2011-05-20
Förlag
Brombergs
Översättare
Nils Larsson
Originaltitel
Battle Hymn of The Tiger Mother
Dimensioner
205 x 150 x 25 mm
Vikt
400 g
SAB
306.8743092,Oac
ISBN
9789173373579
Tigermammans stridsrop (inbunden)

Tigermammans stridsrop

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2011-05-20
208
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Amy Chua låter inte sina barn titta på TV, sova över hos kompisar eller välja sina egna fritidsintressen. Hon kräver att de ska ha högsta betyg i samtliga skolämnen, öva piano eller fiol tre timmar varje dag och alltid lyda. Inget annat är acceptabelt. Inga uppoffringar är för stora för att uppnå detta mål för en tigermamma.

Tigermammans stridsrop är en provokativ, ärlig, uppfordrande och emellanåt självkritisk och rolig bok där Amy Chua beskriver sina uppfostringsmetoder som hon tillämpat på döttrarna Sophia och Lulu. Amy Chua har sina rötter i Kina, och har anammat de strikta regler som hon själv växte upp med. Hon ställer kinesiska uppfostringsmetoder mot i allmänhet de västerländska och i synnerhet de amerikanska, som hon betraktar som slappa och i grunden kärlekslösa. Att kräva allt av sina barn är att älska dem, att tro på att de har en inre styrka och kan klara vad som helst bara de anstränger sig.

Boken har skapat en våldsam debatt. Får man verkligen göra så här mot sina barn? Men frågan är om vi har något att lära av Amy Chua? Gör vi fel när vi inte ställer några som helst krav på våra barn? Tigermammans stridsrop väcker också frågor om hur västerlandet hävdar sig internationellt mot den asiatiska skolan som är så mycket mera krävande och som "producerar unga människor med mycket bättre studieresultat.

Amy Chua provocerar och oroar. Hennes rättframma och många gånger upprörande självbiografiska berättelse har mött hårt motstånd men även beundran. En berättelse helt omöjlig att lägga ifrån sig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Tigermammans stridsrop. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Speglar i mångt och mycket kinesiskt tänkesätt som...
  Matti Anniko, 11 oktober 2013

  Speglar i mångt och mycket kinesiskt tänkesätt som ibland kolliderar med den traditionella västerländska synen på uppfostran. Men det finns mycket tänkvärt i texten som även är underhållande och genomsyras av en positivitet för livet. Har varit spännande att läsa då jag under många år haft nära kontakter med Kina. Man måste förstå att det finns många åsikter om uppfostran av barn och det svenska allmänna synsättet behöver ju inte automatiskt vara det bästa och bör därför också kunna ifrågasättas.

 2. Synd att man inte fick mer information från skolans...
  LeMa, 23 april 2013

  Synd att man inte fick mer information från skolans värld utan mest från musicerandet. Och hade önskat lite mer information om makens förhållningssätt samt mer om "hur det gick sedan" även om en del ju var med.
  Intressant, tankeväckande, svår att lägga åt sidan, skrämmande uppfostran med positiva drag, rolig att diskutera! Mycket roligt att ha läst den!

 3. Mycket intressant
  Anni, 14 mars 2013

  En mycket intressant skildring av kulturkrockande barnuppfostran, skriven av en kinesamerikansk kvinna, som försökt uppfostra sina barn kinesiskt i ett amerikanskt samhälle. Som svensk ter sig såväl den kinesiska som amerikanska modellen ofta extrem då båda skiljer sig markant från vår svenska syn på barn och barnuppfostran. Att få följa författarinnans syn på både den asiatiska och den amerikanska varianten är mycket intressant och tankeväckande. Författarinnan skriver engagerande och lättil... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Amy Chua