Hallon och bensin (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Blå Blixt (del 1)
Antal sidor
119
Utgivningsdatum
2011-12-28
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Åkesson, Mimi (förf.) / Mörkberg, Tove (förf.) / Schulman, Moa (form) / Hosseini, Sepidar (form)
Dimensioner
190 x 150 x 8 mm
Vikt
200 g
ISBN
9789173373678
Hallon och bensin (häftad)

Hallon och bensin

Häftad,  Svenska, 2011-12-28
119
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Raderna som gett namn åt den här poesiserien är hämtade från Edith Södergrans dikt Blixten. I litteraturen kan det gamla kasta ett sken över nuet, och det nya kan svara det gamla. Med Blå blixt, en årligen återkommande antologi, vill vi låta nya röster bryta fram.

Som utgångspunkt för arbetet med denna poesiserie finns alltså en nyfikenhet på vart det klassiska har tagit oss. Vad kan poesi vara idag? Den frågan skickade vi ut till skrivande personer via skrivarskolor, litterära tidskrifter, bloggar, facebook-sidor, poesicaféer, gator och torg och fick olika lyriska svar. Resultatet har blivit Hallon och bensin, den första boken i serien Blå Blixt. Här har vi samlat sju angelägna röster. Poesi, prosalyrik gränserna är flytande, och det är vår förhoppning att antologins kollektiva form bjuder in till en läsning där de olika uttrycken får kasta ljus över varandra.

De medverkande är: Karin Brygger, Lina Hagelbäck, Tove Mörkberg, Sofia Pulls, Hanna Riisager, Andreas Svanberg och Mimi Åkesson.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »