Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2012-03-01
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Ulla Danielsson
Originaltitel
The Other Hand
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
470 g
SAB
Hce
ISBN
9789173373845
Little Bee (inbunden)

Little Bee

(14 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-03-01
220
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
I två år har den nigerianska flickan Little Bee suttit inlåst på en flyktingförläggning utanför London. Tiden har hon ägnat åt att studera engelska och fundera ut olika sätt att ta livet av sig - ifall männen som tvingade henne på flykt plötsligt skulle dyka upp.
Hon är arton år när hon släpps ut från förläggningen. Vart ska hon ta vägen, utan pengar eller kontakter? Det enda hon har är ett visitkort till en person vid namn Andrew O'Rourke. Sist hon såg honom var på en strand i Nigeria. Kanske kan han hjälpa henne nu.

I en annan del av England försöker den nyblivna änkan Sarah O'Rourke hitta en ny tillvaro med sin son. Hon tänker mycket på semesterresan till Nigeria för två år sedan som blev början på slutet för hennes familj. Allt förändrades den kvällen på stranden, då de mötte en flicka vid namn Little Bee...

»En enastående berättelse om vår tid. Den är sorglig, rolig, utmanande och upplyftande. Alla människor som älskar att läsa böcker ska unna sig den här läsupplevelsen.«
Ingalill Mosander, Go'Kväll

»Detta är en roman som inte bara sätter spår i tankarna - den ristar historien in på bara hjärtat.«
Femina
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Little Bee. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jag anser att boken är svidande kritisk till...
  Neta, 10 juni 2013

  Jag anser att boken är svidande kritisk till flyktinghanteringen.
  De osannolika händelserna i England gör att tankar föds över hur människor i kris behandlas. Det som hände i Nigeria kan mycket väl ha verklighetsbakgrund.

 2. Ingen vuxenbok.
  Solbritt, 5 november 2012

  Var mycket besviken efter alla lovord. Kanske något för yngre personer som inte läser så mycket?

 3. Osannolik
  mariamne (Åkarp), 13 september 2012

  Historien om Little Bee, om hennes bakgrund i en djungelby, där hennes föräldrar och syskon mördas och byn utplånas för att man har hittat olja där, hennes flykt till England, där hon hålls inlåst i två år på en flyktingförläggning är gripande. Samtidigt är det helt orealistiskt hur en 16årig nigeriansk flykting har kunnat tillgodogöra sig en sådan insikt i det brittiska språket och samhället. Visserligen gör hon några tabbar här och där, men det är ändå inte trovärdigt. Hon tar sig till fot... Läs hela recensionen

 4. Gripande men tråkig!
  Malin H, 14 maj 2012

  När jag började läsa boken hade jag otroligt höga förhoppningar eftersom så många lovordat den. Redan efter tre sidor var jag irriterad, då hade huvudpersonen funderat på hur livet skulle vara om hon var ett enpundsmynt. Jag läste vidare men det blev aldrig riktigt bättre. Visst är det en gripande historia och på något vis är det spännande att läsa om Little Bees öde men tyvärr upplevde jag boken som lite tråkig och därav mitt betyg.

  Kanske att jag läser om den om ett tag och ändrar ... Läs hela recensionen

 5. Läs, läs
  BJ, 29 april 2012

  En fantastisk intressant bok, gripande kunde inte sluta.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Chris Cleave