Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
379
Utgivningsdatum
2012-10-30
Förlag
Brombergs
Översättare
Johan Nilsson
ISBN
9789173373876
Längre bort (e-bok)

Längre bort (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2012-10-30
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
"Åttio mil ut i Stilla havet räknat från Chiles kust ligger en ogästvänlig, brant vulkanö, elva kilometer lång och sex kilometer bred, befolkad av miljontals sjöfåglar och tusentals pälssälar ... lokalbefolkningen använder fortfarande det gamla namnet Masafuera - Längre bort.
I slutet av förra hösten hade jag behov av att komma längre bort. I fyra månader, utan minsta uppehåll, hade jag åkt runt och pratat om en roman - viljelöst hade jag följt mitt schema ... Efter att ha läst om Masafuera började jag i ett visst skede fantisera om att rymma dit..."

Längre bort består av ett drygt tjugotal texter som Jonathan Franzen skrev under åren 1998-2011. Här berättar han bland annat om sina egna skrivarmödor, om litteratur och fågelskådning och inte minst om sin mycket saknade vän, författaren David Foster Wallace som tog sitt liv 2008 och vars aska han spred under sitt besök på ön "Längre bort".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Franzen Jonathan

  • Här slutar världens ände

    Franzen Jonathan

    Sedan genombrottet med romanen "Tillrättalägganden" för snart tjugo år sedan hör Jonathan Franzen till en av den engelskspråkiga världens främsta författare. Med blicken främst fäst på hemlandet USA är han en skarp iakttagare av hur vi beter oss h...

  • Frihet

    Franzen Jonathan

    I den här romanen tecknar Jonathan Franzen ett skarpt och ömsint porträtt av medelklassfamiljen Berglund där makarna Patty och Walter som medvetna medborgare och närvarande föräldrar kämpar för en bättre värld. De sopsorterar, engagerar sig i sin ...