Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
650
Utgivningsdatum
2012-03-26
Förlag
Brombergs
Översättare
Rebecca Alsberg
Originaltitel
Freedom
Dimensioner
178 x 112 x 41 mm
Vikt
340 g
SAB
Hce
ISBN
9789173373913

Frihet

(50 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-03-26
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I den här romanen tecknar Jonathan Franzen ett skarpt och ömsint porträtt av medelklassfamiljen Berglund där makarna Patty och Walter som medvetna medborgare och närvarande föräldrar kämpar för en bättre värld. De sopsorterar, engagerar sig i sin miljö och cyklar till jobbet i stället för att ta bilen. De är politiskt intresserade och trogna liberaler. Men åren går, barnen växer upp och flyttar hemifrån. Skuggor från Pattys och Walters första tid tillsammans hinner ifatt dem och det är inte längre lika lätt att hålla ihop familjen och äktenskapet. Deras liv tillsammans är inte längre lika självklart.

Med det amerikanska samhället som fond speglas här hur vi lever våra liv. Hur kan vi hålla fast vid våra ideal när allt runtomkring oss förändras? Hur hanterar vi förväntningar och besvikelser och den frihet vi kämpat oss till och tar så för given, men som samtidigt kräver så mycket av oss?

Frihet betraktas som en av de mest storslagna skildringarna av dagens Amerika. Boken väckte stor uppmärksamhet och höjdes till skyarna när den utkom i original hösten 2010.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Frihet
 2. +
 3. Vägskäl

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vägskäl av Jonathan Franzen (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Frihet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Värd att läsa, fast den är lång
  Malin, 20 april 2021

  Fascinerande bok. Den hoppar mellan olika former och perspektiv på ett sätt som skulle kunna kännas sökt och jobbigt, men som fungerar. Ibland känns det som att Franzen bara använder sin historia för att predika i olika frågor, men förvånansvärt ofta fungerar även detta. Man engagerar sig på allvar i huvudpersonernas öden och äventyr, och det känns tomt när boken är slut.

 2. En bok om livet
  bonadea, 18 maj 2015

  En bok om att leva tillsammans, tycker inte familjen är annorlunda, deras problem och smärtor är vardagliga och hanteras på ett mänskligt sätt genom att felas och såra de man älskar mest. Det är så livet är för de flesta människor men vi får sällan det tryckt i en tjock roman , för mig var det en bok som beskriver verkligheten på ett vackert och spännande sätt.

 3. Vilken familj! Läs den! Hur bra som helst om man...
  Suzanne , 3 december 2013

  Vilken familj! Läs den! Hur bra som helst om man gillar knepiga familjer. Bra språk och udda berättelse över huvud taget. Rekommenderas.

 4. Visst är det ett intressant porträtt av en familjs...
  Christina, 27 september 2013

  Visst är det ett intressant porträtt av en familjs historia och tillkortakommanden i modern tid men den blir väldigt långtråkig på sina platser och man saknar mer "action".

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Jonathan Franzen