Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
421
Utgivningsdatum
2012-05-16
Förlag
Brombergs
Översättare
Ulla Danielsson
ISBN
9789173374088
Little Bee (e-bok)

Little Bee (e-bok)

(4 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-05-16
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Efter att ha suttit inlåst i två år får tonårsflickan Little Bee lämna flyktingförläggningen utanför London. Där har hon lärt sig engelska så som drottningen talar. Samtidigt har hon funderat ut olika sätt att ta livet av sig om männen som fick henne att fly från sitt land plötsligt skulle dyka upp. Vart ska hon ta vägen, utan pengar eller kontakter? Det enda hon har är ett visitkort från en man vid namn Andrew O Rourke som hon träffade på en strand i Nigeria. Kanske kan han hjälpa henne?
Vi får också följa journalisten Sarah O Rourke, nybliven änka som försöker ordna upp sin tillvaro med sin lille son. Hennes liv förändrades oåterkalleligt på en semesterresa till Nigeria två år tidigare. Allt började den dagen på stranden då de mötte en flicka vid namn Little Bee.
Med mycket humor, fascinerande iakttagelseförmåga och stor empati berättas en gripande historia om en afrikansk flyktingflickas krock med vår västerländska kultur och vårt sätt att leva.
En varm och berörande bok om medmänsklighet och civilkurage.
.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Cleave Chris

  • Guld

    Cleave Chris

    Kate och Zoe är nära väninnor men också rivaler som tränar inför olympiska spelen i London 2012. De är båda i världsklass i cykling men bara en av dem kan bli uttagen till att delta i OS. Båda har mycket att förlora men också att vinna när de står...

  • Alla hjältar blir förlåtna

    Cleave Chris

    Kriget deklarerades kl 11.15 och vid lunchtid hade Mary North anmält sig som frivillig. Mary drömmer om att bli agent, men till sin stora besvikelse får hon istället i uppgift att undervisa barn som ingen vill ha. En av dessa är den mörkhyade pojk...

Bloggat om Little Bee