Italiensk dagbok (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2014-03-25
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Cervin, Jan (form)
Dimensioner
205 x 145 x 18 mm
Vikt
431 g
SAB
Mi
ISBN
9789173374279
Italiensk dagbok (inbunden)

Italiensk dagbok

(15 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-03-25
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Folkkära journalisten och författaren Kristina Kappelin bjuder dig med på en resa till sitt älskade Italien. Med humor, värme och skärpa ger hon oss personliga inblickar i det italienska vardagslivet och samhället. En härlig skildring av Italiens skönhet såväl som skavanker och av landets tre religioner: maten, katolicismen och fotbollen.

"Jag flyttade till Italien 1984. Jag stannar ganska ofta upp och kommer på mig själv med att ha tagit över en annan kulturs vanor utan att blinka, och gjort dem till mina. Efter snart trettio år utomlands, är mitt liv i Rom fortfarande fullt av känslan av att jag lever en sanndröm. Jag ville ju så oerhört gärna vara här!"
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Italiensk dagbok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra - Igenkännande
  Melvin, 13 november 2014

  Gav boken till dotter som bott länge i Italien. Hon tyckte boken var jättebra. Hon kände igen sig i att komma till och leva i Italien. Hon rekommenderar den till oss alla andra som tycker om Italien.

 2. Absolut värd att läsa
  Lena Agneta Lindell, 20 september 2014

  Kristina Kappelin skriver likadant som hon pratar vilket gör den intressant omgående. Får följa med Kristina i det italienska vardagen, både i skratt och sorg. Härlig och rolig.

 3. Mys-pys i Italien
  Sister (Lund), 21 juli 2014

  Kappelin redovisar en i mitt tycke ganska naiv inställning till Italien och italienarna. Här vill hon bo när hon blir gammal, här vill hon fortsätta handla hos gatans köpmän, här frodas granngemenskapen. Tror inte livet är fullt så idylliskt som hon skildrar det.

  Man får en flyktig men intressant inblick i journalistens vedermödor, trots att arbetet hos påven och i Vatikanen får ett väl respektfullt, beundrande skimmer över sig.

  I författarens ögon finns inte mycket i landet... Läs hela recensionen

 4. Italiensk dagbok
  Jane Olsson, 2 juni 2014

  Älskar du Rom/Italien som jag. Läs & njut av denna bok. Ville inte att den skulle ta slut. Rekommenderas varmt.

 5. Underhållande och kunnig resekamrat
  Hans Formgren, 25 april 2014

  Jag har rest till Italien många gånger i mitt långa liv, första gången för sextio år sedan, senast förra veckan! Cristina berättar med stor empati och insikt om italienskt vardagsliv och människor, dessutom mycket roande! Rekommenderas varmt!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Kristina Kappelin

 • Rom : Maten, människorna, livet

  Kristina Kappelin

  Kritikerrosade boken "Rom - maten, människorna, livet" av Kristina Kappelin i reviderad och utökat utgåva! I boken tar Kristina Kappelin och fotografen Charlotta Smeds oss med till sitt Rom, en stad de båda levt i sedan decennier tillbak...

 • Berlusconi : italienaren

  Kristina Kappelin

  »Kan du förklara för mig varför italienarna röstar på Silvio Berlusconi? Och hur kommer det sig att de fortsätter att göra det? Jag vet inte hur många gånger jag har fått den frågan i olika sammanhang i Sverige, ej heller hur många gånger jag har ...