För Guds skull : om religionens betydelse (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
423
Utgivningsdatum
2012-07-25
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Inger Johansson
Originaltitel
The Case for God
Medarbetare
Mo, Johanna (form)
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
228 g
SAB
Cm.02,202
ISBN
9789173374309
För Guds skull : om religionens betydelse (pocket)

För Guds skull : om religionens betydelse

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2012-07-25
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Varför har Gud blivit så svår att tro på? Karen Armstrong tar historien till hjälp för att besvara frågorna vad det är som talar för Gud och vad religion egentligen handlar om. Hon menar att det har uppstått en klyfta mellan religion och vetenskap, orsakad av att vetenskapen har velat distansera sig från religionen och förändrat innebörden i begrepp som »tro» och »myt». För den förmoderna människan var inte Gud något som enkelt lät sig talas om och religion handlade om utövning, att nå utanför sig själv och att inte låta sig begränsas av förnuftet. Det är en gudssyn som Armstrong anser att dagens människa har mycket att lära av.

Karen Armstrong är en brittisk religionshistoriker som skrivit en rad böcker om religion och tro, på svenska har bl a utkommit Historien om Gud. Hon är också flitigt anlitad som föreläsare. Under 1960-talet tillbringade hon sju år i kloster som katolsk nunna, men bekänner sig numera inte till en enskild tro.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av För Guds skull : om religionens betydelse. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En bok som förändrar
    O, 10 september 2014

    Armstrong vandrar från stenåldern till i dag och lyckas förklara hur vi ser på Gud och hur fel vi ser på religionen och hur rätt stenåldersmänniskorna utövade sin tro. Den här boken förändrade hela min syn på Gud och religion.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karen Armstrong