Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
351
Utgivningsdatum
2012-10-09
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Maria Ekman
Originaltitel
Sweet Tooth
Dimensioner
215 x 142 x 27 mm
Vikt
526 g
SAB
Hce
ISBN
9789173374354
Uppdrag Sweet Tooth (inbunden)

Uppdrag Sweet Tooth

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2012-10-09
250
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
London 1970-tal. I Europa hotar oljekris och kalla kriget kastar sin mörka skugga över västvärlden. Efter Vietnamkriget och i efterdyningarna av den vänstervåg som svept över Europa efter 1968 behöver man en motbild.

På MI5:s huvudkontor pågår förutom rent underrättelsearbete även ett mer sofistikerat propagandaarbete. Som en del i det har man inlett Operation Sweet Tooth där man genom generösa stipendier rekryterar intet ont anande skönlitterära författare i hopp om att de med sina romaner ska bidra till denna motbild.

Den unga Serena får som nybliven och oerfaren agent inom MI5 i uppdraget att rekrytera författare till Operation Sweet Tooth. Hennes lott faller på den unge universitetsläraren Tom som genast nappar på betet. Men snart har Serena och Tom förälskat sig och inleder ett förhållande. Allt eftersom deras kärlek djupnar ställs Serena inför dilemmat att avslöja vem hon egentligen är.

Ian McEwan anses vara en av Englands främsta författare idag. Han debuterade 1976 och har bland annat skrivit Kärlekens raseri, Försoning, Lördag och Hetta. År 1998 belönades Ian McEwan med Bookerpriset för romanen Amsterdam.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ian Mcewan