Bergets skugga (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
878
Utgivningsdatum
2015-10-22
Förlag
Brombergs
Översättare
Peter Samuelsson
Dimensioner
235 x 160 x 50 mm
Vikt
1041 g
SAB
Hce
ISBN
9789173374422
Bergets skugga (inbunden)

Bergets skugga

(18 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-10-22
249
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I Bergets skugga tar Gregory David Roberts oss åter med in i sin magiska värld och till det myllrande och pulserande Bombay vi fick lära känna i Shantaram.

Sedan vi tog farväl av Lin i Shantaram har spänningarna ute i världen nått Bombay med våldsamheter och blodiga attentat som följd. Lin arbetar åt maffian, fortfarande på flykt undan sitt fängelsestraff i Australien.

Nu vill ha bort, men kan inte lämna staden. Inte utan sitt livs kärlek Karla som har gift sig med en annan man. Lins sökande efter kärlek och visdom drar in honom i en maktkamp på liv och död.

GREGORY DAVID ROBERTS föddes 1952 i Melbourne. Han flydde till Indien från ett fängelsestraff 1980 och levde där under tio års tid tills hans greps på nytt. Under sin nya fängelsevistelse skrev han succéromanen Shantaram (2003) om sina upplevelser i Bombays undre värld.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Bergets skugga. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En stor besvikelse
  Eric, 31 juli 2017

  Som många andra blev jag trollbunden av Shantaram när jag läste den för ett par år sedan och under många år såg jag fram emot att återigen få möta karaktärerna i en uppföljare. Tyvärr har Gregory Roberts till viss del raserat mitt minne av världen som omsorgsfullt byggdes upp i Shantaram genom Bergets skugga.

  Det är en överarbetad, slö och pretentiös tegelsten till bok, fylld med utdragna sidospår och abstrakta metaforer. Karaktärer som jag kom att älska i Shantaram har tappat sin g... Läs hela recensionen

 2. En spännande och bättre uppföljare till Shantaram
  Lisette, 11 augusti 2016

  Spännande miljöer och handling. Ett bättre driv i berättelsen än i yviga Shantaram.
  En riktig bladvändare och blev positivt överraskad efter att med tveksamhet köpt
  uppföljaren!

 3. Kan livet vara så här?
  Kicki Kirvall Hanses, 4 april 2016

  Bra men lite enformig. Ibland förutsägbar. Hur många liv har en människa? Lite overklig eller också är bokens story för främmande för mig. Trots allt intressant läsning.

 4. En stor besvikelse
  Jonas, 22 februari 2016

  Om du läst Shantaram och tyckte om den rekommenderar jag att du håller dig undan från den här boken. Den raserar allt som författaren GDR så omsorgsfullt byggt upp i föregångaren och gör parodi både av Indien och de karaktärer som man tyckte var unika och intressanta, men som här förvandlas till schabloner. En nästan 900 sidor lång roman utan framåtrörelse, varvad med kärleksförklaringar till en motorcykel, chaidrickande och pretentiösa visdomsord som ärligt talat inte säger något överhuvudtaget om något alls.

 5. Riktigt usel
  Edvard, 17 januari 2016

  Så pass dålig så man misstänker att författaren inte skrev den första boken, Shantaram, själv. Helt värdelös. Jag älskade Shantaram, men den här boken, är bara helt usel, raktigenom.

 6. Lysande!
  Anna Furberg-Larsen, 1 januari 2016

  Välskrivet, spännande. Den är redan rekommenderad till dem som läste Shantaram. Att en bok skapar kulturell förståelse inifrån är viktigt.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Gregory David Roberts