Kanada (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
464
Utgivningsdatum
2013-09-20
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Nille Lindgren
Originaltitel
Canada
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
220 x 150 x 35 mm
Vikt
643 g
SAB
Hce
ISBN
9789173374750

Kanada

(48 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-09-20
239
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»...utan jämförelse det bästa som Ford har skrivit. Som en korsning av Joseph Conrad och Alice Munro./.../ Kanada är en oförglömlig bok, den självklara höjdpunkten på Richard Fords författarskap. Det är synd om alla som inte får läsa den.»
- Daniel Sandström, Svenska Dagbladet

»Det boken handlar om, och som en dag kan förläna Richard Ford ett Nobelpris i litteratur, är förmågan att förmedla svårvunna insikter - insikter som ett fåtal människor har införskaffat sig, och som ännu färre kan uttrycka i ord. /.../ Om det fanns en betygsskala från ett till fem för böcker skulle jag ge Richard Fords Kanada en klar femma. Det är det minsta den är värd.»
- Gabriella Håkansson, Dagens Nyheter

»I Kanada möter vi en mästare som arbetar på höjden av sin förmåga.«
- Sydsvenskan

Richard Ford tar oss med till amerikanska Montana och de kanadensiska prärietrakterna kring Saskatchewan. Året är 1956 och valkampanjen mellan presidentkandidaterna Nixon och Kennedy pågår för fullt.

Ett flertal händelser leder fram till att makarna Parsons genomför ett bankrån. I centrum för boken står deras barn, tvillingarna Dell och Berner. Bankrånet är bara början på en resa som bland annat kommer att innehålla tre mord, och mystiska transporter av stulet kött inom armén.

Kanada är en historia om människans mörkaste, starkaste och mest gåtfulla drivkrafter. En mästerlig berättelse av Richard Ford som främst är känd för sina romaner Sportjournalisten, Som landet ligger och Självständighetsdagen.

»Kanada är en fantastisk roman. En gedigen, tjock, amerikansk klassisk berättelse av det slaget som det är en sann fröjd att vara läsare av. Den rutinerade Richard Ford har aldrig släppt ifrån sig ett dåligt verk vad jag har märkt och den här gången har han överträffat sig själv. Han håller läsaren i järngrepp från första sidan till sista.»
- Borås Tidning

»Det finns en varm melankolisk stämning rakt igenom hela romanen med ett svagt flämtande ljus i botten. Du som läsare vänder blad för att du vill veta hur det ändå skall gå för de skyddslösa barnen under resten av deras liv. Detta är stor berättarkonst.»
Dala-Demokraten

»Kanada är en vacker och vemodig roman. Den är verkligen gripande och spännande och med Kanada befäster Ford sin ställning som en av de största amerikanska författarna i sin generation. Översättningen är mycket gedigen. «
- Sundsvalls Tidning
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Kanada. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok!
  Hans Marklund, 14 mars 2014

  Genial början av boken! Har aldrig läst en bok förut med en sådan början. Spännande och intressant. Det som är genomgående i boken är huvudpersonens hoppfulla livshållning.

 2. Kanada var inte bara förra årets allra bästa översatta...
  Fredrik , 21 januari 2014

  Kanada var inte bara förra årets allra bästa översatta bok på svenska, utan den bästa sedan sekelskiftet! Kort och gott.

 3. Existentialism i romanform. Om man verkligen vill...
  Åke Pettersson, 4 december 2013

  Existentialism i romanform. Om man verkligen vill förstå livsproblematiken borde man läsa Fords roman. Sällan blir man så utlämnad till sig själv och sin utsatthet. Går det att överleva det mest osannolika? Svarte får man faktiskt här.

 4. Kommer att tänka på Winter's Bone. Miljön, de udda,...
  Anna Johansson, 19 november 2013

  Kommer att tänka på Winter's Bone. Miljön, de udda, utsatta människorna. Skildringen av pojken Dell är i sin lågmälda, skenbart enkla ton oavbrutet fängslande. Överraskar mig själv med att gång på gång läsa om vissa partier. Vad var det han/hon sa/tänkte/skrev egentligen? Konstaterande men inte cyniskt eller krasst.

 5. Äntligen en vuxen reflektion. Som Jonathan Franzén...
  Lars Olof, 21 oktober 2013

  Äntligen en vuxen reflektion. Som Jonathan Franzén fast ännu träffsäkrare.
  Kan detta vara en amerikansk klassiker i inlandsmiljö långt från det typiska kusttänkandet?

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Richard Ford