Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
436
Utgivningsdatum
2013-01-07
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Nille Lindgren
Originaltitel
The Man Without a Face: the Unlikely Rise of Vladimir Putin
Dimensioner
176 x 110 x 30 mm
Vikt
237 g
SAB
Kma.59
ISBN
9789173374842
Mannen utan ansikte (pocket)

Mannen utan ansikte

(34 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2013-01-07
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Pocketutgåvan innehåller ett nyskrivet efterord av Masha Gessen.

Den rysk-amerikanska journalisten Masha Gessen berättar här hur Vladimir Putin, en skrupelfri och makttörstande KGB-agent, genom skickligt manipulerande och hårda nypor blivit den mäktigaste mannen i Ryssland. Efter ha att kommit till makten som premiärminister och senare president i Ryssland 1999, har Vladimir Putin gradvis tagit kontrollen över de ryska medierna. Han har utmanövrerat och eliminerat politiska rivaler och nedmonterat landets unga och sköra demokrati.

Som verksam journalist i Ryssland har Masha Gessen själv upplevt denna förändring och sett hur flera av hennes vänner och kolleger trakasserats och försvunnit under mystiska omständigheter. Många menar att Putin under sitt styre har omvandlat Ryssland till ett land som utgör ett större hot mot den egna befolkningen än mot världen utanför.

Mannen utan ansikte är en sensationell, modig och skakande berättelse om Vladimir Putins väg till makten. En upprörande berättelse om sanningen bakom Anna Politkovskajas död och bombningarna i Moskva med mera. Vi får se hur Putin likt en envåldshärskare håller Ryssland i ett järnhårt maktgrepp.

Masha Gessen är journalist och författare. Hon har publicerats i tidningar och tidskrifter som New Republic, New Statesman och Granta och är författare till böckerna Perfect Rigor och Blood Matters. Hon bor i Moskva med sin familj.

Stig Fredrikson, tidigare utrikeskorrespondenten i Ryssland, har skrivit förordet.

»I det stora hela är det här ändå en otroligt gedigen bok som tycks ha vuxit fram under lång tid. Masha Gessens Mannen utan ansikte kommer troligen att bli ett standardverk för alla som vill studera Putin-epoken.«
Kulturnytt

»Gessens bok (är) både fascinerande och skrämmande läsning. Det är också en fruktansvärt modig bok.«
Upsala Nya Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mannen utan ansikte
  2. +
  3. Framtiden är historia : Det totalitära Rysslands återkomst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Framtiden är historia : Det totalitära Ryssland... av Masha Gessen (pocket).

Köp båda 2 för 114 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mannen utan ansikte. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Demokratin avvecklas
    litreb, 29 april 2014

    Masha ger en bra och genomlysande återblick av de senaste årens händelser med Mr.Putin. Med hennes insiderblick klarläggs tydligt att verkligheten är mycket hemskare än vad svenska media har lyckats förmedla.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Masha Gessen