Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
428
Utgivningsdatum
2013-01-03
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Dimensioner
178 x 111 x 24 mm
Vikt
228 g
SAB
Lz Sandstrak, Pelle
ISBN
9789173374903
Mr Tourette och jag (pocket)

Mr Tourette och jag

(15 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2013-01-03
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Pelle växer upp i en liten by i Norge. Han drömmer om att bli valfångare. Men det blir inte som han tänkt sig. Tvångsritualer och okontrollerade tics styr hans liv. Familjen söker hjälp, men ingen kan sätta namn på hans beteende. Pelle överlever ungdomsåren genom att vara bra på att ragga tjejer och spela hockey, men innerst inne känner han sig som en jubelidiot.

Vuxenlivet blir ännu svårare. Det tar honom timmar att tvätta sig, passera dörrtrösklar, klä på sig. Under en tid lever han som hemlös med missbruksproblem. Misären fortsätter, månad efter månad.

Vändpunkten kommer när han på radio får höra talas om Tourettes syndrom. Han förstår att han inte är ensam om sina problem och att det finns hjälp att få. Där börjar en tio år lång kamp för att få ett värdigt liv. Idag är Pelle Sandstrak så frisk han vill bli.

»Det är en glädje att läsa hans salta, smarta och upproriska prosa /.../Han har visat stort mod med sin berättelse. «
-Heidi von Born, Svenska Dagbladet

»Denna bok är oerhört gripande, och jag skulle absolut kunna säga att det är en av de bästa böckerna jag någonsin satt näsan i.«
- Rebecca Ericson, LitterturMagazinet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mr Tourette och jag
 2. +
 3. Jag är pappa till Anna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag är pappa till Anna av Ulf Lundén (inbunden).

Köp båda 2 för 214 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Mr Tourette och jag. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Stark och informativ självbiografi
  Mona Olsen, 14 augusti 2019

  Att Tourettes och tvångssyndrom kan innebära att man lever som i ett fängelse, hade jag inte förstått förrän jag läste den här boken. Den ökade verkligen min empati med människor som kämpar med dessa funktionshinder. Som med extremt mycket blod, svett och tårar eventuellt kan förvandlas till en funktionsvariant.
  Jag rekommenderar den varmt!

 2. Intressant pch lärorik
  Lotta , 23 januari 2019

  Man för följa med på en svår men hoppfull resa och lära sig att förstå något som är svårt att greppa för den som inte upplevt det själv. Boken ger insikter och hopp för de som är drabbade av ocd och eller Tourettes syndrom

 3. Gripande, spännande och tragisk på samma gång
  Lina , 25 maj 2017

  En fantastisk bok som verkligen skildrar livet i hur det är att växa upp i ett samhälle där man istället för att betraktas och få hjälp utifrån sin diagnos, betraktas som onormal och avvikande.
  Alla borde läsa denna boken!!
  Inte minst lärare!

 4. stark 3 i betyg.
  bonadea, 19 oktober 2014

  Pelle SandstrakEn lite små rolig bok men bakom finns stor allvar. Redan som liten utmärker Pelle sig med konstiga beteende, men omgivning misstänker inget mer än att Pelle är en besvärlig pojke , hans beteende förstärks med åldern och till sist tappar Pelle fullständigt kontroll över alla tvång, röster i huvudet , och sin impulsivitet. Det är intressant att läsa om Tourette syndrom och hur dåligt insatta läkarna i Sverige var då Pelle växte. Pelle Sandstrak skriver med mycket humör att man inte kan låta bli att le.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Pelle Sandstrak

 • Mr Tourette on tour

  Pelle Sandstrak

  I sin självutlämnande bok Mr Tourette och jag gav Pelle Sandstrak oss en inblick i ett liv som sedan barndomen präglats av avancerade tvångsritualer och tics. Det gjorde hans uppväxt svår. Än värre blev vuxenlivet som när det var som mörkast besto...