Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
428
Utgivningsdatum
2013-01-08
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Dimensioner
178 x 111 x 24 mm
Vikt
228 g
SAB
Lz Sandstrak, Pelle
ISBN
9789173374903

Mr Tourette och jag

(16 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-01-08
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hur är det att leva med Tourettes syndrom? Pelle Sandstrak gjorde det i många år utan att veta vad som var fel. Ända sedan barndomen hade hans liv präglats av avancerade tvångsritualer och tics. Det gjorde att hans uppväxt blev svår, både för honom och hans familj.

Vuxenlivet blev ännu svårare. Det kunde ta timmar att ta sig över en tröskel eller att göra vissa saker, sådana som andra inte ens tänker på som minsta hinder. Under en lång tid levde han som hemlös, stod utanför samhället och hade missbruksproblem.

Vändpunkten kom när han på radio fick höra talas om Tourettes syndrom. Han förstod då att han inte var ensam om sina problem och han fick äntligen en diagnos. Nu - långt senare - är han så frisk som han vill bli.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Mr Tourette och jag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stark och informativ självbiografi
  Mona Olsen, 14 augusti 2019

  Att Tourettes och tvångssyndrom kan innebära att man lever som i ett fängelse, hade jag inte förstått förrän jag läste den här boken. Den ökade verkligen min empati med människor som kämpar med dessa funktionshinder. Som med extremt mycket blod, svett och tårar eventuellt kan förvandlas till en funktionsvariant.
  Jag rekommenderar den varmt!

 2. Intressant pch lärorik
  Lotta , 23 januari 2019

  Man för följa med på en svår men hoppfull resa och lära sig att förstå något som är svårt att greppa för den som inte upplevt det själv. Boken ger insikter och hopp för de som är drabbade av ocd och eller Tourettes syndrom

 3. Gripande, spännande och tragisk på samma gång
  Lina , 25 maj 2017

  En fantastisk bok som verkligen skildrar livet i hur det är att växa upp i ett samhälle där man istället för att betraktas och få hjälp utifrån sin diagnos, betraktas som onormal och avvikande.
  Alla borde läsa denna boken!!
  Inte minst lärare!

 4. stark 3 i betyg.
  bonadea, 19 oktober 2014

  Pelle SandstrakEn lite små rolig bok men bakom finns stor allvar. Redan som liten utmärker Pelle sig med konstiga beteende, men omgivning misstänker inget mer än att Pelle är en besvärlig pojke , hans beteende förstärks med åldern och till sist tappar Pelle fullständigt kontroll över alla tvång, röster i huvudet , och sin impulsivitet. Det är intressant att läsa om Tourette syndrom och hur dåligt insatta läkarna i Sverige var då Pelle växte. Pelle Sandstrak skriver med mycket humör att man inte kan låta bli att le.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Pelle Sandstrak

 • Mr Tourette on tour

  Pelle Sandstrak

  I boken Mr Tourette och jag fick vi inblick i ett liv präglat av tvång; impulsiva beteenden, tics och avancerade ritualer. Pelle Sandstraks uppväxt var visserligen svår på många sätt, men än värre blev vuxenlivet, som när det var som värst bestod ...

 • Mr Tourette och draken

  Pelle Sandstrak

  Pelle Sandstrak ska precis genomgå en hjärnoperation på Karolinska sjukhuset i Stockholm för att äntligen bli av med de tvångshandlingar han lidit av hela livet. Men strax innan han blir nedsövd får Pelle ett av sina tics, han tar tag i kirurgens ...