Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2014-01-22
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Wärn Björling, Åsa (form)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
145 g
SAB
Hc
ISBN
9789173375115
Fjärilseffekten (pocket)

Fjärilseffekten

(101 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-01-22
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En bil krockar av en oförklarlig anledning med ett Intercitytåg. Elva människor dör. Men vad leder egentligen fram till olyckan? Finns det ett exakt startögonblick? Vem mer än bilföraren bär skulden? Alla händelser förgrenar sig bakåt. Tillfälligheter vävs samman i ett oändligt nät som bildar ett nu. Fjärilseffekten handlar om att våra gärningar verkar långt utanför våra egna liv. Om den fria viljans kamp mot barndomens kraft. Och om vår ovilja att försonas med livets villkor - att vi alla en gång måste ta farväl av livets angelägenheter. Med stor psykologisk skärpa och närvaro låter Karin Alvtegen oss komma nära bokens huvudpersoner och vi lever och andas med dem i varje stund.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Fjärilseffekten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tänkvärd
  Bokrec, 24 februari 2016

  En bra och tänkvärd bok där man får följa flera personer växelvis.

  Bodil är min klara favorit i boken, hon är också den som man kommer mest nära.

  Det finns några partier med övriga personer man får följa som jag inte riktigt tycker hänger ihop på ett bra sätt, men den är verkligen läsvärd om man bortser från de delarna.

 2. Mindre bra bok
  Emelie, 16 mars 2015

  Boken är intressant då man ser hur de val man gjort i livet kommer och påverkar en. Det är intressant att följa relationen mellan mor och dotter däremot känns den tredje karaktären, Andreas, överflödig och stämmer enligt mig inte in i bilden. som några andra påpekat får boken ett snabbt slut. Jag hade önskat att man struntat i att ha med karaktären Andreas och istället fokuserat på de andra tvås relationer, utveckling m.m. Det hade gett boken mer djup. Har inte läst någon annan bok av Karin A... Läs hela recensionen

 3. En gripande bok
  Touvlo, 1 oktober 2014

  En mycket välskriven och gripande bok där man får en stark känsla för personerna. Lite kort kanske, men den inbjuder verkligen till eftertanke om de val man gör i livet.

 4. hennes sämsta
  Kjerstin Ulveklint (Karlskrona), 27 september 2014

  Karin Alvtegen sämsta. Jag har läst nästan allt hon skrivit och älskat dem men denna verkar inte blir färdig. Det verkar som om hon kommit i tidsnöd till deadline på slutet och rafsat ihop något - vad som helst.

 5. Igenkänning
  Theo, 2 september 2014

  Toppenbra bok. Mycket tankeväckande om relationer och att glömma bort sig själv, särskilt om man lever i ett förhållande där man känner sig instängd.

 6. Trevlig läsning!
  Ulrika Hagström, 14 augusti 2014

  En mycket bra bok som jag är glad att jag läste. Var lite skeptisk efter att ha skummat igenom baksidan men den blev inte så rörig som jag trodde den skulle bli. Absolut läsvärd med intressanta karaktärer.

 7. Annorlunda bok

  En annorlunda bok, man får sej en tankeställare hur skört livet kan vara och vad 1 litet ord eller sekund kan förändra livet.

 8. Inkännande berättelse
  Linda, 17 april 2014

  Alvtegen målar upp ett antal personers helt vanliga liv. Men som alla andra människor är dessa både universella och unika.

  Helhetsintrycket dras ned något av dialogerna som fungerar mycket sämre än den berättande texten.

 9. Bra bok!
  Sivan, 3 mars 2014

  En bra bok som beskriver relationer och händelser på ett intressant sätt.
  Intressanta beskrivningar av människor och deras inbördes relationer.
  Tänkvärd och gripande.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Karin Alvtegen