Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2014-01-17
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Wärn Björling, Åsa (form)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
145 g
SAB
Hc
ISBN
9789173375115
Fjärilseffekten (pocket)

Fjärilseffekten

(98 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket Svenska, 2014-01-17
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En bil krockar av en oförklarig anledning med ett tåg. Elva människor dör. Vad ledde fram till olyckan? Finns det något som ett exakt startögonblick? Vem mer än bilens förare bär skulden?

Bodil är 55 år gammal när hon drabbas av en obotlig sjukdom. Hon bestämmer då, sig efter ett långt och krävande äktenskap, att lämna sin man. Själv börjar hon förbereda sig på att inte längre finnas. Tanken på döden skrämmer henne inte men hon behöver förstå varför livet blev som det blev. Varför har hon så ofta gjort det som förväntats av henne istället för att göra det hon själv faktiskt vill?
Bodil bestämmer sig för att försöka närma sig sin högpresterande dotter Viktoria, som präglats hårt av uppväxten med en dominant far och en undfallande mamma. Men innan hon hinner berätta om sin sjukdom bryter Viktoria kontakten. Fjärilseffekten handlar om att våra gärningar verkar långt utanför våra egna liv. Om den fria viljans kamp mot barndomens kraft, och om vår ovilja att försonas med tillvarons villkor. Att vi alla en gång måste ta farväl av livets angelägenheter.

»I svensk bokutgivning idag, med alla dussindeckare som väller över oss, är det en ren njutning att ta del av en roman som griper och berör. Fjärilseffekten är en roman skriven med psykologisk skärpa och insikt och på ett språk så melodiskt att man nästan hör hur det porlar.«
-JönköpingsPosten

»Karin Alvtegen använder den berättartekniskt tacksamma formen att dela upp boken kapitelvis för varje karaktär och varva dem romanen igenom. Intresset hålls vid liv och spänningen skruvas till för varje avsnitt. Som vanligt låter författaren oss njuta av ett smakfullt språk och hon värjer sig inte för att blottlägga våra fulaste, och banalaste, känslor och tankar. Kombinationen blir en psykologisk thriller av hög kvalitet.«
-Vestmanlands Läns Tidning

»Svindlande. Alvtegens stil känns igen redan på första sidan. Hon har en säregen förmåga att gå från enkel vardagsdramatik till de stora frågorna.«
-Expressen

»Alla tre ser plötsligt sådant de tagit för givet utifrån, och funderar på vad som egentligen är viktigt i livet. Det kan låta klyschigt, men är snarare sympatiskt. Alvtegen lyckas fint med de olika berättarrösterna, och språket har ett sällsamt flyt.»
- Cecilia Gustavsson, Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fjärilseffekten
 2. +
 3. En sannolik historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt En sannolik historia av Karin Alvtegen (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Fjärilseffekten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tänkvärd
  Bokrec, 24 februari 2016

  En bra och tänkvärd bok där man får följa flera personer växelvis.

  Bodil är min klara favorit i boken, hon är också den som man kommer mest nära.

  Det finns några partier med övriga personer man får följa som jag inte riktigt tycker hänger ihop på ett bra sätt, men den är verkligen läsvärd om man bortser från de delarna.

 2. Mindre bra bok
  Emelie, 16 mars 2015

  Boken är intressant då man ser hur de val man gjort i livet kommer och påverkar en. Det är intressant att följa relationen mellan mor och dotter däremot känns den tredje karaktären, Andreas, överflödig och stämmer enligt mig inte in i bilden. som några andra påpekat får boken ett snabbt slut. Jag hade önskat att man struntat i att ha med karaktären Andreas och istället fokuserat på de andra tvås relationer, utveckling m.m. Det hade gett boken mer djup. Har inte läst någon annan bok av Karin A... Läs hela recensionen

 3. En gripande bok
  Touvlo, 1 oktober 2014

  En mycket välskriven och gripande bok där man får en stark känsla för personerna. Lite kort kanske, men den inbjuder verkligen till eftertanke om de val man gör i livet.

 4. hennes sämsta
  Kjerstin Ulveklint (Karlskrona), 27 september 2014

  Karin Alvtegen sämsta. Jag har läst nästan allt hon skrivit och älskat dem men denna verkar inte blir färdig. Det verkar som om hon kommit i tidsnöd till deadline på slutet och rafsat ihop något - vad som helst.

 5. Igenkänning
  Theo, 2 september 2014

  Toppenbra bok. Mycket tankeväckande om relationer och att glömma bort sig själv, särskilt om man lever i ett förhållande där man känner sig instängd.

 6. Trevlig läsning!
  Ulrika Hagström, 14 augusti 2014

  En mycket bra bok som jag är glad att jag läste. Var lite skeptisk efter att ha skummat igenom baksidan men den blev inte så rörig som jag trodde den skulle bli. Absolut läsvärd med intressanta karaktärer.

 7. Annorlunda bok

  En annorlunda bok, man får sej en tankeställare hur skört livet kan vara och vad 1 litet ord eller sekund kan förändra livet.

 8. Inkännande berättelse
  Linda, 17 april 2014

  Alvtegen målar upp ett antal personers helt vanliga liv. Men som alla andra människor är dessa både universella och unika.

  Helhetsintrycket dras ned något av dialogerna som fungerar mycket sämre än den berättande texten.

 9. Bra bok!
  Sivan, 3 mars 2014

  En bra bok som beskriver relationer och händelser på ett intressant sätt.
  Intressanta beskrivningar av människor och deras inbördes relationer.
  Tänkvärd och gripande.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Karin Alvtegen