Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
324
Utgivningsdatum
2013-07-12
Förlag
Brombergs
Dimensioner
118 x 110 x 18 mm
Vikt
188 g
SAB
C:d,211.8
ISBN
9789173375351
Religion för ateister : en icke-troendes handbok i religionens användningsområden (pocket)

Religion för ateister : en icke-troendes handbok i religionens användningsområden

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2013-07-12
59
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den ständigt pågående debatten mellan troende och ateister får ny energi när filosofen Alain de Botton ger sig in i leken. Han menar att den sekulära världen har mycket att lära av religionen och dess utövare och tycker att ateister och agnostiker borde plocka russinen ur den religiösa kakan.

Genom att låna det bästa från alla världsreligioner kan vi t ex lära oss om vikten av att samlas runt en måltid eller att ha speciella byggnader dit alla är välkomna och hur vissa riter kan vara till stöd i livet.

Religion för ateister är ett slags handbok för dem som inte bryr sig om Gud men ändå är i behov av tröst och vägledning.

Alain de Botton är författare till många böcker, bland andra Filosofins tröst, Arbetets lust och leda och Låt Proust förändra ditt liv.

»Alla som fått nog av Dawkins prat om rationalitet och vetenskap som hela svaret på den mänskliga situationen, finner i Religion för ateister ett seriöst och optimistiskt förslag på ett annat sätt att leva...«
Jeanette Winterson, The Times

»Uppfriskande med någon som inte bara teoretiserar eller gnäller över sakernas tillstånd, utan som faktiskt försöker förändra dem.«
Litteraturmagazinet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Religion för ateister : en icke-troendes handbok i religionens användningsområden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Helt fantastisk, rolig, intressant. Kan rekommendera...
    Sofia Asztalos, 16 september 2013

    Helt fantastisk, rolig, intressant. Kan rekommendera till alla som är frågande mot religions påverkan för alla människor.
    Efter läsningen vi kunde diskutera varför vi är själva ateister.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Alain De Botton