Hatties liv (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-01-29
Förlag
Brombergs
ISBN
9789173375467
Hatties liv (e-bok)

Hatties liv (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-01-29
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Fylld av hopp om ett bättre liv, är femtonåriga Hattie en av de många miljoner svarta som åren efter första världskriget flyr den amerikanska Södern. Men i Philadelphia i norr möter hon samma rasism som i söder. Hon drabbas av en svår sorg när hon förlorar sina två första barn och föder sedan ytterligare nio barn. Hon älskar dem alla högt och försöker förbereda dem för en en värld hon vet kommer att vara grym och krävande.
"Hatties liv" tecknar ett djupt gripande och inspirerande porträtt av en kvinna med okuvlig vilja och stort mod. I tolv skimrande kapitel, spunna mellan 1923 och 1980, berättas historien om en svart familj i 1900-talets USA. Från väckelserörelsens tält i Alabama till slagfälten i Vietnam.

Sällan har en debutroman så lyckats beröra en hel kontinent. Ayana Mathis gripande berättelse vittnar om en ny stor röst i den amerikanska litteraturen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hatties liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Jätte bra
    bonadea, 27 december 2018

    Fantastisk bra roman där man får följa Hattie och hennes barn genom olika årtal i amerikansk historia. Skriven från afroamerikansk perspektiv.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Hatties liv