Harens år (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-07-15
Förlag
Brombergs Bokförlag
ISBN
9789173375580

Harens år E-bok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2013-07-15

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Journalisten Vatanen lever i ett vakuum av tristess. Hans liv präglas av sprit och äktenskapliga bekymmer. Så en dag kör han på en liten harunge och ödet utser honom att rädda livet på den. Med den sargade harkroppen i sina händer överväldigas Vatanen av känslor som är så starka att de inte bara tränger undan hans leda och uppgivenhet utan också förmår honom att där på plats bestämma sig för att klippa banden till sitt trista vardagsliv.

I en känsla av befrielse tar Vatanen harungen i famnen och ger sig ut på en odyssé i det finska landskapet. Här råkar de ut för den ena dramatiska händelsen efter den andra. Bland annat förirrar de sig över gränsen till Sovjet där de fängslas.

Harens år är ett fascinerande yttre och inre äventyr, en levande naturskildring och en folklig skröna full av humor och värme. Boken har filmatiserats och översatts till många språk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Harens år. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Paasilinnas genom tiderna bästa bok
    Isak, 9 januari 2019

    Jättemysig, humoristisk och lättläst bok av Arto Paasilinna som passar perfekt under en tåg eller flygresa. Passar alla åldrar, läste den första gången som tolvåring.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Arto Paasilinna