Ord kan krossa betong : berättelsen om Pussy Riot (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
333
Utgivningsdatum
2014-03-19
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Thomas Grundberg, Nille Lindgren
Dimensioner
215 x 145 x 22 mm
Vikt
498 g
SAB
Ijz Pussy Riot
ISBN
9789173375610
Ord kan krossa betong : berättelsen om Pussy Riot (inbunden)

Ord kan krossa betong : berättelsen om Pussy Riot

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2014-03-19
208
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Journalisten Masha Gessen ger en unik inblick i fenomenet Pussy Riot, det feministiska punkkollektivet som fick en hel värld att vända sina blickar mot det ryska samhället och dess brist på demokratiska rättigheter.

Den 21 februari 2012 äntrade fem unga kvinnor Kristus Frälsarens Katedral i Moskva iförda neonfärgade kläder, rånarluvor och framförde den nu historiska punkbönen till Jungfru Maria om att frälsa det ryska folket från Vladimir Putin. Den efterföljande rättgången bevakades intensivt av internationell press och fick stor spridning på nätet. Människor över hela världen, däribland celebriteter som Madonna och Paul McCartney, visade sitt stöd för Pussy Riot.

Det som hyllades var inte bara den modig politisk konfrontationen gruppen genomförde, utan aktionen sågs också som ett inspirerande konstfenomen som skapade ett nytt sätt att uttrycka protester på i ett samhälle där yttrandefriheten är hårt kringskuren.

Journalisten Masha Gessen skildrar ingående hur Pussy Riot kom till och vilken inflytelse punkkollektivet har fått inte bara i Ryssland, utan i hela världen. Genom exklusiva intervjuer och samtal Pussy Riots medlemmar och deras familjer rekonstruerar hon medlemmarnas fascinerande och personliga resor som kom att leda fram till den sammanslutning av konstnärer som med en gemensam politisk vision och ett ursinnigt mod har satt sina spår i historieböckerna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ord kan krossa betong : berättelsen om Pussy Riot. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Putin är Putin
    Seppo Mälkki, 19 maj 2014

    och rätt slug, men förblindad och i längden bara korkad. Vi får väl se om han kan stanna vid makten utan att ta till ännu mera våld, liksom förebilden Stalin.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Masha Gessen