Sankmark (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
508
Utgivningsdatum
2014-04-16
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Meta Ottosson
Originaltitel
The Lowland
Medarbetare
Heinimann, Greg (form)
Dimensioner
215 x 145 x 34 mm
Vikt
705 g
SAB
Hce
ISBN
9789173375665

Sankmark

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2014-04-16
236
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Pulitzerprisvinnaren och Man Booker Prize-nominerade Jhumpa Lahiri är tillbaka med en vacker, spännande och inträngande roman. Sankmark är en fängslande familjehistoria som spänner över generationer och geografiska platser.

Två bröder hopsvetsade av en tragedi. En kvinna förföljd av sitt förflutna. Ett land drabbat av revolution. En kärlek som varar även efter döden. En roman utöver det vanliga vars handling utspelas både i Indien och Amerika, skriven av en av vår tids mest lysande författare.

Bara femton månader skiljer i ålder mellan bröderna Subhash och Udayan. De är oskiljaktiga och förväxlas ofta med varandra i den förort till Calcutta där de växer upp. Men de är också varandras motsatser och deras framtid ser helt olika ut.

Det är 1960-tal. Udayan, som är karismatisk och impulsiv dras till Naxaliterörelsen, som slåss mot ojämlikheter och fattigdom. Han riskerar allt för det han tror på. Subhash, den plikttrogne, delar inte sin yngre brors politiska engagemang. Han lämnar hemmet för vetenskaplig forskning i en lugn kustort i Amerika. Men när Subhash får veta vad som hänt brodern återvänder han till Indien. Där hoppas han kunna samla ihop det som återstår av den splittrade familjen och att läka de sår Udayan har lämnat efter sig.

»Lahiris new novel is a testament to her abundant talents.
Khaled Hosseini, författare till Flyga drake

»...there is no doubt that The Lowland confirms Lahiri as a writer of formidable powers and great depth of feeling, who makes the business of conjuring a story from the chaos of human lives seem quite effortless.«
The Guardian

»A magnificent, universal, and indelible work of literature... Lahiri s standing increases with each book, and this is her most compelling yet.«
Booklist
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jhumpa Lahiri