Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2014-01-15
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Ulla Danielsson
Originaltitel
Wonder
Medarbetare
Cervin, Jan (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
190 g
SAB
Hce
ISBN
9789173375764

Undret

(6 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-01-15
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"...en väldigt stark berättelse med känslor av både utsatthet och värme."
LitteraturMagazinet

"...en riktigt hjärteknipande bok."
Östgöta Correspondenten

Tioårige August Pullman vet mycket väl att folk stirrar på honom. Trots att han gömmer sig bakom sin långa lugg och envist ser ned i marken känner han deras blickar och hör deras fniss och viskningar.
Ingen trodde att August, eller Auggie som han kallas, skulle överleva sin födsel. Det gjorde han men hans ansikte blev dock helt deformerat och han har genomgått oräkneliga operationer. Det enda han önskar är att få vara som alla andra barn, men det är inte så lätt, när man inte ser ut som någon annan.

Auggies föräldrar och hans syster Via har alltid stöttat honom och följt hans framsteg, men nu står dom inför något riktigt stort. Auggie kan inte längre hemundervisas utan det är dags för honom att börja femte klass i en närbelägen skola. Hur ska de andra barnen reagera?

Undret är en hjärtskärande men också rolig och spännande historia om modet att vara sig själv och om vänskapens betydelse i våra liv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Undret. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Detta är ett måste för er om tvekar eller ej läst!
  Danielica Eklind, 1 maj 2018

  Undret!

  En fantastisk bok som är lätt läst och passar alla åldrar.
  När jag läste denna bok väckte det en massa känslor och fick mycket förståelse över hur elaka folk verkligen kan vara och hur stark huvudpersonen är. Jag levde mig verkligen in i huvudpersonen och förstod vilka som var äkta och falska vänner.

  Denna bok baserar verkligen på att människor dömer via utseende och går efter det! Boken har ett väldigt bra syfte och det lyfts verkligen fram i slutet av boken! Läs hela recensionen

 2. Rörande och fin
  Charlotte Johansson, 9 juni 2014

  En fin berättelse om ett annorlunda barn. En berättelse som visar att godheten kan segra och att ytan inte är allt. Om det vackra i människan och om det som kanske inte är lika vackert. Rekommenderas.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av R J Palacio