Baudolino (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
433
Utgivningsdatum
2014-01-15
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Barbro Andersson
Originaltitel
Baudolino
Medarbetare
Johansson, Eva Lena (form)
Dimensioner
178 x 110 x 27 mm
Vikt
235 g
SAB
Hce
ISBN
9789173375795
Baudolino (pocket)

Baudolino

(2 röster)
Pocket Svenska, 2014-01-15
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Konstantinopel står i lågor. Året är 1204 och det fjärde korståget har intagit staden där pilgrimer nu plundrar, mördar och bränner ner. I det kaos som råder har den historieskrivaren Niketas tagit sin tillflykt till en av stadens kyrkor.

Han är nära att mista livet då en okänd man i sista stund kommer till hans undsättning. Räddarens namn är Baudolino och under deras flykt ut ur Konstantinopel berättar han historien om sitt liv i hopp om att Niketas en gång ska nedteckna den.

Baudolino berättar hur han som trettonåring träffar kejsar Fredrik Barbarossa och blir hans adoptivson, men han blir också kejsarens förtrogne rådgivare i en tid som präglas av en hård maktkamp mellan Fredriks kejsardöme och påvemakten i Rom. Det är också korstågens tid och Baudolino följer Barbarossa på det tredje korståget mot fjärran Österland. Man hoppas finna den mytomspunne Prästen Johannes rike och värva denne mäktige präst i kampen mot påven. Men under resan dör kejsaren under mystiska omständigheter. Baudolino och hans vänner misstänker att han blivit mördad, men hur och av vem?

Umberto Eco har skrivit en myllrande och färgstark roman, rik på historia, spänning och dråpligheter. Den verkliga historien, såsom vi känner den från historieböckerna, vävs samman med myter och legender till en häpnadsväckande och bitvis smått surrealistisk skröna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Umberto Eco