Sankmark (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-04-28
Förlag
Brombergs
ISBN
9789173375832
Sankmark (e-bok)

Sankmark (e-bok)

(2 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-04-28
149
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Två bröder sammansvetsade av en tragedi. En kvinna förföljd av sitt förflutna. Ett land i uppror. Det är 1960-tal i Calcutta.

Bara femton månader skiljer mellan bröderna Subhash och Udayan. De är oskiljaktiga men de är också varandras motsatser. Udayan, som är karismatisk och impulsiv dras till Naxaliterörelsen, som slåss mot ojämlikhet och fattigdom i Indien.Han riskerar allt för det han tror på och mördas av säkerhetspolisen. Subhash, den plikttrogne, delar inte sin brors politiska engagemang.Han lämnar hemmet för vetenskaplig forskning i en lugn kuststad i Amerika. Men när Subhash får veta vad som hänt brodern återvänder han till Indien. Där hoppas han kunna samla ihop det som återstår av den splittrade familjen.

Sankmark är en fängslande familjehistoria som utspelar sig i både Indien och Amerika, skriven av en av vår tids mest lysande författare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lahiri Jhumpa

  • Med andra ord

    Lahiri Jhumpa

    Den indisk-amerikanska författaren Jhumpa Lahiri är välkänd och hyllad för sina romaner och novellsamlingar. Denna gång skriver hon dock något helt annat. Med andra ord är en samling essäer ursprungligen skrivna på italienska, ett språk hon blev f...