Självständighetsdagen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-11-20
Förlag
Brombergs
ISBN
9789173376310
Självständighetsdagen (e-bok)

Självständighetsdagen (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-11-20
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
För den andra boken i Bascombe-trilogin tilldelades Richard Ford Pulitzerpriset 1996. Här fördjupas porträttet av en av de mest oförglömliga karaktärerna inom amerikansk skönlitteratur.
Frank Bascombe befinner sig i en existentiell kris och har börjat arbeta som fastighetsmäklare. Han saknar sin exfru som har gift om sig, hans relation till tonårssonen Paul är komplicerad och älskarinnan Sally är han osäker på om han vill leva med.

Men på Självständighetsdagen väcks plötsligt en ny livskänsla hos Frank. Nu ska allting ordna sig, nu ska han reda ut sina relationsproblem och hitta tillbaka till sig själv. Självklart blir det inte riktigt som han har tänkt sig.

Romanen Självständighetsdagen är en rörande och rolig odyssé genom USA såväl som en fascinerande djupdykning i Frank Bascombes inre värld. Det är en stor roman som visar att det där under vardagens trivialiteter finns förlorade minnen av kärlek och meningsfullhet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ford Richard

  • Kanada

    Ford Richard

    Great Falls, Montana, våren 1960. När de 15-åriga tvillingarna Dell och Berners föräldrar rånar en bank slås barnens liv i spillror. Steg för steg följer vi föräldrarnas ödesmättade väg mot det ögonblick då det inte längre finns någon återvändo. D...

Bloggat om Självständighetsdagen