Generation ångest : Min jakt på sinnesro (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
497
Utgivningsdatum
2015-03-09
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Thomas Grundberg
Originaltitel
My Age of Anxiety
Medarbetare
Möllersten, Lukas (form)
Dimensioner
220 x 145 x 40 mm
Vikt
624 g
ISBN
9789173376358
Generation ångest : Min jakt på sinnesro (inbunden)

Generation ångest : Min jakt på sinnesro

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2015-03-09
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Med sin öppna, självutlämnande och humoristiska ton berättar journalisten Scott Stossel om plågsamma, men också dråpliga situationer han hamnat i på grund av sina psykiska besvär. Han har i åratal plågats av återkommande panikattacker och av fobier som drabbat honom i de mest oväntade situationer.

Och Scott Stossel är knappast ensam. Vi är många som drabbats av ångest, fobier, oro och psykiska besvär. Det hör snarare till ovanligheten att vara en fullkomligt ångestfri person. Men så sent som för trettiofem år sedan existerade inte begreppet ångest som ett sjukdomstillstånd. Nu är det en av de vanligaste diagnoserna vid psykisk ohälsa. Scott Stossel vidgar sin personliga berättelse och tar ett helhetsgrepp på vår ångestfyllda samtid samtidigt som han ger en tillbakablick ur en historisk, medicinsk och filosofisk synvinkel.

Generation Ångest är en empatisk och humoristisk och inspirerande bok som tar upp psykiskt ohälsa på ett lättsamt och ett personligt sätt. Scott Stossel erbjuder inte enkla svar och råd för hur vi ska bli ångestfria. Han konstaterar istället att ångest är en del av att vara människa och kan ge oss
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Generation ångest : Min jakt på sinnesro. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Inte så bra som jag trodde
    Annika , 29 december 2015

    Tyvärr har författaren fokuserat mest på att skriva mycket om forskning, mediciner, gamla filosofer och vetenskapsmän från svunna tider - slutsatser och antaganden som hände för länge sedan, och grottar ned sig i faktaskrivande så att boken tappar mitt intresse. Jag tycker inte att beskrivningen av boken ger en rättvis bild av innehållet - mitt betyg blir därför 2 av 5 möjliga.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Scott Stossel