Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
257
Utgivningsdatum
2016-02-12
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Niclas Hval
Originaltitel
The Children Act
Medarbetare
Wilson, Megan (form) / Bromberg, Casia (form)
Dimensioner
178 x 110 x 15 mm
Vikt
143 g
SAB
Hce
ISBN
9789173376600
Domaren (pocket)

Domaren

(62 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-02-12
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Fiona Maye är hovrättsdomare specialiserad på familjerättsfrågor och dömer i fall där hon måste prioritera mellan barns välfärd och religiösa fri- och rättigheter. Samtidigt som hennes professionella liv kantas av framgång håller hennes barnlösa äktenskap på att gå i kras. När hon ställs inför ett dilemma där ett Jehovas vittne vägrar ta emot en blodtransfusion tvingas hon återigen välja mellan liv och död och samtidigt fundera kring sina egna prioriteringar i livet.

En lika underhållande som välskriven roman odär Ian McEwan lyckas koka ner moraliska frågor till en riktigt spännande och actionfylld berättelse.

IAN MCEWAN är född 1948 och bor i England. Han har skrivit flera uppmärksammade romaner, bland andra Cementträdgården (1978), Kärlekens raseri 1997, Lördag (2005), och nu senast Uppdrag Sweet Tooth (2012).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Domaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Dramatisk dilemma i lugnt tempo
  Marve, 25 maj 2016

  En mycket välskriven berättelse om en kvinnlig domare. Hon har såväl privata som juridiska dilemman att läsa, och hon vill lösa allt korrekt. Men det är inte alltid som livet är så lätt, rätt och riktigt. Det är inte alltid så lätt att handla rationellt och kanske är det mänskligt.
  Det finns ett driv, en lågmäld spänning i denna berättelse.

 2. Döm själv!
  Per Örjan Nordkvist, 15 mars 2016

  Min dom är att boken har högt läsvärde. Det researcharbete McEwan gjort är utomordentligt. Han behandlar språket utmärkt och tillsammans blir detta såväl en äventyrsberättelse som en yrkesbeskrivning med såväl själ som hjärta.

 3. Intressant bok
  Britt-Mari , 7 mars 2016

  Denna bok handlar om ett avgörande domslut, som påverkar den kvinnliga domarens och klienternas fortsatta liv. Boken är spännande som en deckare men kan läsas som en roman, då den även beskriver relationsdrama. Jag kan tänka mig att läsa flera böcker av samme författare.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ian Mcewan