M Train (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2015-09-17
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Ulla Danielsson
Originaltitel
M Train
Medarbetare
Devine Carson, Carol (form) / Bromberg, Casia (form)
Dimensioner
210 x 150 x 20 mm
Vikt
492 g
SAB
Ijz Smith, Patti
ISBN
9789173376822
M Train (inbunden)

M Train

(25 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-09-17
209
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
M Train börjar på ett litet café i Greenwich Village som blivit som ett andra hem för Patti Smith. Vid sitt stambord i hörnet dricker hon kaffe, skriver i sin anteckningsbok och reflekterar över minnen, kärlek, kreativitet och det som har gått henne förlorat.

Patti Smith bjuder in oss till sin vardag i New York fylld av litteratur, konst, biobesök och brittiska kriminalserier. Hon delar med sig av minnen från sitt tidigare liv i Michigan med bortgångna maken Fred Sonic Smith och tar oss med på sina många resor ut i världen. Vi följer henne från Frida Kahlos hem i Mexico, till Berlin, London och Sylvia Plath, Jean Genet och Arthur Rimbauds gravar. Hon väver samman dåtid och nutid, litteratur och verklighet och illustrerar berättelsen med sina egna polaroidbilder.

I M Train kommer vi Patti Smith närmare än någonsin. Det är en vacker och eftertänksam bok om saknad, sorg, försoning, hopp och inspiration. En bok för alla som älskar att tillbringa en eftermiddag på ett café, djupt försjunken i en bok.

PATTI SMITH föddes 1946 och bor i New York. Hon är poet, konstnär och musiker. År 2010 utkom hennes självbiografiska bok Just Kids som möttes av strålande recensioner och blev en stor läsarsuccé. År 2011 tilldelades hon Polarpriset.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av M Train. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. M.Train av Patti Smith.
  Lennart Ekstrand, 5 april 2018

  Tyvärr har jag inte läst klart boken men den uppfyller mina förväntningar hittills . Så jag ser framåt att fortsätta min läsning och det sker nattetid då jag dagtid har ett späckat schema ...

 2. möten

  ett möte. många möten, livsmöten i denna skrift. stunder att vandra med leva i uppleva hur liv väver; tacksamhet är ett vackert innebördsord

 3. Ojämn
  Hesitantes, 7 oktober 2015

  Mycket mer självbiografisk än väntat, trodde detta skulle vara mer fiktion. Ändå, bitvis riktigt bra bok, ibland slarvigt skriven. Det goda överväger och jag är glad att jag läste den, kommer läsa den engelska versionen också.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Patti Smith