Lördag (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2015-08-10
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Maria Ekman
Originaltitel
Saturday
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
178 g
SAB
Hce
ISBN
9789173377140

Lördag

(10 röster)  |   Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-08-10
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Lördagen den 15 februari 2003 vaknar hjärnkirurgen Henry Perowne före gryningen. Han går fram till fönstret och uppfattar genast en skrämmande syn, ett brinnande flygplan på väg in mot London. Är det en terroristattack? Har det att göra med kriget mot Irak som snart ska bryta ut?

Det visar sig dock vara falskt alarm. Men denna händelse blir ändå som ett tecken för Perowne. Den lördag som nu börjar kommer att bli en mycket speciell dag i hans liv. Annars är han en lycklig man: framgångsrik i sitt yrke, med ett stabilt äktenskap och två begåvade barn som han visserligen grälar med om världshändelserna men ändå är omåttligt stolt över. Sin sköna lediga lördag tillbringar han som så många andra med att stressa runt i London. Staden är igenkorkad på grund av en jättelik demonstration mot kriget. Perowne försöker ta en smitväg med sin bil och bucklar till ett annat fordon. Han råkar i gräl med föraren, en ung, hotfull man vid namn Baxter. Och innan dagen är slut kommer de två att mötas igen - på ett mycket mera dramatiskt sätt.

Utifrån en koncentrerad berättelse om 24 timmar i en mans liv bygger Ian McEwan en associationsrik roman som skildrar såväl samtiden med krig och terrorism som de allmängiltiga frågorna om vad som styr en människas liv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lördag
 2. +
 3. Amsterdam

De som köpt den här boken har ofta också köpt Amsterdam av Ian Mcewan (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Lördag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lördag - en lång och ingående beskrivning
  Elisabeth Lundin (Stockholm), 8 december 2016

  Jag började läsa "Lördag" med höga förväntningar eftersom jag tidigare läst "Domaren" med stor behållning. Dock blev jag lite besviken. Jag förstår att Ian Mc Ewan långsamt vill bygga upp en spänning inför vad som skall hända genom att inte skynda på i handlingen och därför dröjer han sig kvar i ingående beskrivningar av huvudpersonens yrke som neurokirurg, hans familjemedlemmar och deras yrken och begåvningar. Han presenterar en detaljerad beskrivning av hjärnans uppbyggnad samt neurokirurg... Läs hela recensionen

 2. Besviken
  Evis, 5 augusti 2016

  Sååå seg handling. Allt är beskrivet så i detalj, det blir för långtråkigt. Har inte läst någon bok med denna rosade författare, men inget för mig.

 3. En makalös lördag!
  V-tunabo, 30 oktober 2015

  När jag började läsa den här boken insåg jag direkt att jag ville läsa allt som han skrivit.
  Boken är oerhört bra och bitvis väldigt spännande
  Kan varmt rekommenderas

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ian Mcewan