En syster i mitt hus (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2016-04-13
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Bromberg, Casia (form)
Dimensioner
232 x 150 x 15 mm
Vikt
353 g
SAB
Hc
ISBN
9789173377263

En syster i mitt hus

(35 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-04-13
234
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Ett gripande familjedrama om svek, sorg, hopp och förlåtelse. Med stor psykologisk skärpa skildrar Linda Olsson två systrar vars liv har formats av den barndom de delat, och ändå inte delat.

I ett stort hus på Costa Brava i norra Spanien, Pyrenéernas sista utpost innan de försvinner ner i Medelhavet, väntar Maria med bävan på sin syster Emma. Sist de sågs var på mammans begravning för två år sedan. Sedan dess har Maria levt en ensam tillvaro.
Det är oktober och turisterna har precis lämnat den lilla staden. De båda systrarna promenerar, simmar i det ännu ljumma havet och tillbringar långa kvällar på husets takterass. Deras samvaro är stel och konversationerna tafatta. Emmas närvaro inkräktar alltmer på Marias liv.
Men successivt kommer deras barndomsminnen ifatt dem och till slut måste de närma sig det som inte går att samtala om. Om den förlorade systern, hon som dog. Den älskade. I bakgrunden finns hela tiden deras mamma. Alltings början och alltings slut.

Linda Olsson (1948) debuterade med Nu vill jag sjunga dig milda sånger (2006) en roman som gick rakt in i hjärtat på miljoner läsare runt om i världen. Därefter har hon utkommit med flera starka relationsromaner, Sonat till Miriam (2008), Det goda inom dig (2011) och nu senast I skymningen sjunger koltrasten (2014). Hon har även släppt spänningsroman tillsammans med Thomas Sainsbury (2015).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av En syster i mitt hus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mina tankar om en syster i mitt hus
  Anna Maria Nilsson, 18 november 2016

  jag tycker att manfår en fin inblick i hur två systrar kan vara så olika och ändå ha en del gemensamt och komma överens . Man kan känna igen sig i tankesätt och handling.
  jag tycker att linda Olsson har ett lättläst och inspirerande sätt att skriva och berätta på.

 2. Upplevelse av En syster i mitt hus
  gallfeber, 10 juni 2016

  En mkt fin känslomässigt beskrivande bok om förhållande syskon emellan man måste inte älska varandra bara för att man är syskon men respektera varandra som vänner, ofta ligger känslor som avundsjuka, svartsjuka o att man är felfördelad, på ett djupare plan när man är syskon

 3. En syster i mitt hus
  Inger (Järfälla), 1 juni 2016

  Gillade boken så mycket och hur de båda systrarna kom tillsammans igen. Hela den sorgliga historien om den tredje systern var också lätt att följa och så tragiskt.
  Lättläst och fin.

 4. Två döttrar till en narcissistisk mor
  Gunnar Frank, 20 maj 2016

  En trovärdig och spännande berättelse om relationen mellan två systrar(mitt i livet), sambanden då, nu , inre världar och yttre verkligheter.

 5. En syster i mitt hus
  Lalle, 18 maj 2016

  Lättläst. Nästan för lätt. Stora bokstäver. Man läste ut den på ett par timmar.
  Typisk sommarläsning. Behövde inte tänka så mycket.

 6. En syster i mitt hus
  evamal, 2 maj 2016

  Som vanligt när man läser hennes böcker så blir man inte besviken. Tyvärr tog den slut alldeles för fort. Hennes budskap känns inpå kroppen Har läst alla hennes böcker som finns på svenska. Längtar redan till nästa..

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Linda Olsson