Fårbondens dagbok : ett liv på den engelska landsbygden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2016-03-10
Förlag
Brombergs
Översättare
Jessica Hallén
Originaltitel
The Shepard's life
Dimensioner
216 x 143 x 20 mm
Vikt
429 g
ISBN
9789173377331
Fårbondens dagbok : ett liv på den engelska landsbygden (inbunden)

Fårbondens dagbok : ett liv på den engelska landsbygden

(12 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-03-10
234
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Många människor kämpar för att lämna en plats. Det här berättelsen om att kämpa för att stanna kvar. En fängslande och säregen bok om en ung brittisk fårbonde i norra England som blivit ett internationellt fenomen. I en tid som handlar om statusjakt, självförverkligande och karriär skildrar James Rebanks ett sätt att leva som har varit det samma sedan vikingarnas tid.

James Rebanks kommer från en familj av fårfarmare som har levt och arbetat i sex generationer på de gröna fälten i Lake District. Arbetet han utför har varit oförändrat i flera århundraden. På sommaren släpper han ut fåren på de stora hedarna, på hösten samlar han åter in sin flock och skyddar den från vinterns hårda väder. På våren föds lammungarna och fåren görs redo för att återvända till livet på fälten.
Fårbondens dagbok är en modern berättelse från ett forntida landskap och handlar om en djupt rotad anknytning till en plats och ett sätt att leva som för många är bortglömt. Här berättar James Rebanks själv om att som ung man återvända från livet i staden till den gård han alltid vetat att han hör hemma på. Ytterst handlar det om att välja att ihärdigt hålla fast vid sina rötter när världen omkring en förändras.

»A powerful-and quietly electrifying-meditation... Page by page, he builds what amounts to a 21st-century pastoral manifesto.«

The SundayTimes

»Captivating... A book about continuity and roots and a sense of belonging«

The New York Times

»A remarkable achievement... profoundly moving«

FinancialTimes

»What is most striking about this book is its authenticity; this is the real thing«

The Times

»Absorbing, often funny, and beautifully written«

Observer

»One oft he most truthful depictions o fcontemporary rural life that I have read«

Independent
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Fårbondens dagbok : ett liv på den engelska landsbygden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Igenkänningsfaktorn...
  Bonde (Orsa), 3 juni 2016

  Efter hundra sidor är jag fast...

  hur betraktelserna och insikten om hur andra ser på det landskap han, förfäderna och bönderna i trakten skapat... Hur han sakta men säkert inser att äganderätten, traditionerna och det liv de levt är hotat. Vänder hemåt, till ursprunget -farfaderns gård -, startar om och bygger en ny tradition med familjen.

  Familjerelationerna är insiktsfullt beskrivna (bönder förstår...) och boken är en berättelse som behövs i en allt ytligare värld!! Läs hela recensionen

 2. Ett liv som inte följer strömmen
  Tord Karlsson, 28 maj 2016

  Det finns fortfarande människor som väljer att leva ett liv som inte domineras av bekvämlighet. Att vara fårfarmare i engelska The Lake District är på många sätt en utmaning och skiljer sig idag inte nämnvärt från hur det var på 1700-talet.
  James Rebanks har skrivit en bok som beskriver detta liv på ett ingående sätt, samtidigt som han genom sin utbildning och bildning har förmågan att se det utifrån och sätta det i ett större sammanhang.
  Resultatet har blivit mycket fängslande och boken är svår att lägga ifrån sig.

 3. Osentimentalt och äkta
  Annette Juhlin, 21 maj 2016

  Det är sällan man läser en berättelse som känns så genuin och äkta, så jordnära och så långt från ytligheter som man kan komma. Boken fångar mig redan på de första sidorna.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av James Rebanks