Pingvinlektionerna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2016-01-21
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Nille Lindgren
Originaltitel
The Penguin Lessons
Illustratör/Fotograf
Neil Baker
Dimensioner
210 x 140 x 10 mm
Vikt
330 g
SAB
Hce
ISBN
9789173377362

Pingvinlektionerna

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-01-21
182
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Hjärtknipande och sann historia om en ung man och hans livslånga vänskap med den lika oemotståndliga som flamboyanta pingvinen Juan Salvador. En charmig berättelse för alla som älskade Marley och jag, Bibliotekskatten Dewey och Gatukatten Bob.

Engelsmannen TomMichell är tjugotre år, singel och brinner av äventyrslust. Han får jobb som lärare på en prestigefylld internatskola i Argentina under det politiskt turbulenta 70-talet. Men det stora äventyret börjar då Tom räddar en oljeindränkt pingvin på en strand i Uruguay. Efter det vägrar fågeln lämna sin räddares sida och Tom har inget annat val än att smuggla med sig pingvinen på flyget tillbaka till campus.

Pingvinen döps till Juan Salvador och blir centrum för allas uppmärksamhet på skolan. Han blir rugbylagets maskot, värd på Toms fester, hushållerskans förtrogne och simtränare till en blyg student. Juan Salvador sprider glädje till alla runt omkring - särskilt till Tom som i pingvinen har hittat en compadre.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Pingvinlektionerna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bara bäst helt enkelt
  I-C Ceder, 15 december 2016

  Du som ännu inte läst Pingvinlektionerna än. kan vara lycklig. Du har en stor läsupplevelse framför dig. För mig var det en av årets största läsupplevelser.
  En sann, eller nästan sann historia om hur slumpen kan föra dig mot okända och spännande mål. En finstämd o h känslosam betraktelse över hur ditt liv kan förändras tack vare mötet med en underbar liten pingvin.

  Samtidigt får du en bra beskrivning över hur 70-talet påverkade Sydamerika i allmänhet och Argentina i synnerhet. ... Läs hela recensionen

 2. Fullkomligt underbar och häpnadsväckande
  Annette Juhlin, 23 april 2016

  Samtidigt som läsaren får följa med på den spännande resan, och uppleva utvecklingen som sker mellan den lilla pingvinen och hans omgivning, får vi inblick i det argentinska samhället och den politiska och ekonomiska situation som rådde i Sydamerika under 1970-talet. Författaren har ett stort naturintresse och ett starkt engagemang i miljöfrågor, och boken berör också också ämnet hur människors sätt att leva påverkar djurlivet.

  Det är känslosamt, rörande, humoristiskt och hjärtevärma... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Tom Michell