H som i hök (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
361
Utgivningsdatum
2016-03-08
Förlag
Brombergs
Översättare
Meta Ottosson
Dimensioner
205 x 130 x 25 mm
Vikt
527 g
ISBN
9789173377386

H som i hök

(11 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-03-08
229
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Helen Macdonald är i fyrtioårsåldern när hennes älskade far plötsligt dör. Redan när hon var liten flicka introducerade ha henne för den fascinerande falkenerarkonsten och detta speciella intresse har alltid varit ett starkt band mellan dem.

Sorgen som drabbar Helen är förlamande. Samtidigt känner hon en närmast tvingande längtan att anta den största utmaningen en falkenerare kan ställas inför: att tämja en duvhök. För åtta hundra pund köper hon höken Mabel. Hon fyller frysen med hökmat, stänger av telefonen och ger sig ut på en livsresa hon inte vet var den ska sluta.

H som i hök är en fascinerande självbiografisk berättelse om att hantera sorg och försonas med döden genom att leva nära en av naturens mest mest vlda och okuvliga varelser.

H som i hök har blivit hyllad av både läsare och kritiker och omnämns redan som en klassiker.

Andlöst vacker. - New York Times Book Review
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av H som i hök. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En fantastisk bok med ett underbart språk.
  Elvira Birgitta Holm, 19 mars 2018

  Njöt av boken, men den kanske är extra speciell för oss som älskar rovfåglar och är intresserade av och vet lite om falkenering.

 2. Också ett sätt att hantera sorg
  Emma, 18 november 2016

  Macdonald har humor och många kloka tankar och hon skriver på ett utsökt språk som är en njutning att läsa. Läsningen väcker många tankar hos mig.

 3. Don't believe the hype!
  Bokmalia, 19 juni 2016

  Alltså, det är en helt okej bok, det är intressant att få en inblick i falkenering, de historiska referenserna är genomarbetade och språket är bra om det än finns en del svårbegripliga liknelser som ligger och stör. Men kopplingen till hennes hantering av sorgen efter sin fars död ligger betydligt mer i utkanten än vad synopsis kan få en att tro. Det hade lika gärna kunnat handla om en person som helt går upp i sitt fritidsintresse. Falkeneringen och själva duvhöken är varmt och rikt beskrivn... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Helen MacDonald