Krigshästen och andra kämpar (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2017-02-21
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Camilla Frostell
Originaltitel
Sotahevonen
Medarbetare
Andersson, Jens (form)
Dimensioner
178 x 110 x 10 mm
Vikt
112 g
SAB
Hce
ISBN
9789173377478

Krigshästen och andra kämpar

(19 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-02-21
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Två sovjetiska soldater landsätts via luften i de finländska skogarna. Året är 1942 och de är på ett underrättelseuppdrag i det snötäckta grannlandet. Soldaterna Savolenko och Kunitsin är goda sovjetmedborgare men inte alltid så pigga på att blint följa de order som ges från huvudkontoret. När de fastnar i fiendeland får de stifta bekantskap med finska soldater som gärna smörjer kråset med de tyska fienderna.

Den finska armén blir synad i sömmarna med en utomståendes blick tack vare de sovjetiska soldaternas äventyr, och den beskrivs inte lika självförhärligande som annars i finsk litteratur. Enligt utsaga är Krigshästen och andra kämpar författaren Arto Paasilinnas egen favorit i den långa rad av komiska pärlor han skrivit.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Krigshästen och andra kämpar
 2. +
 3. Hägring 38

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hägring 38 av Kjell Westö (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Krigshästen och andra kämpar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Arto kan bättre
  KiSuukko (Trollhättan), 18 oktober 2023

  Läste "Kollektivt Självmord" och "Harens År" när jag var 13, sedan dess har jag tänkt men aldrig slagit slag i saken att läsa alla hans verk - förrän nu, sisådär 16 år senare.

  "Krigshästen och andra kämpar" är den tredje boken jag läser och det ryktas vara Artos favoritbok men jag förstår inte riktigt varför. Den är underhållande men i jämförelse med de två böckerna nämna ovan är den inget speciellt. Absolut läsvärd, då den är lättsmält, lite smårolig och du kan läsa ut den på någon timme, men inte mycket mer än så.

 2. Typisk Passilinna
  Kalle, 2 mars 2018

  Älskar Paasilinna. Har läst ett tjugotal böcker. Den här boken trodde jag var ny men det finska originalet visade sig vara närmare 40 år som så många andra böcker. Denna utspelar sig i det Arktiska vintermörkret men skrattet är alltid närvarande.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Arto Paasilinna