Ett hål i isen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
2015-12-28
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
220 x 150 x 15 mm
Vikt
353 g
ISBN
9789173377522
Ett hål i isen (inbunden)

Ett hål i isen

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-12-28
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Oskar är i tjugoårsåldern och bor fortfarande kvar i sitt pojkrum hos föräldrarna i Älvsjö. På dagarna städar han på Finansinspektionen och på kvällarna sitter han framför datorn eller tar långa promenader. Just en sådan vinterkväll, på krönet av Västerbron, hittar han en dunjacka slängd på marken. När han kikar över broräcket ser han ett hål i isen långt därnere. Oskar förstår genast vad som hänt, Västerbron är Stockholms populäraste plats för självmord.

Det blir upptakten till en tragikomisk berättelse om en godhjärtad men naiv ung man som försöker ställa saker till rätta, men i stället blir intrasslad i en härva av vita lögner. Snart jagas han av en svartsjuk operasångare, en uppretad förortsgangster och en lycksökande ung kvinna.

Carlo Schmidt (1966) är skådespelare, manusförfattare och kommunikationskonsult. Ett hål i isen år hans debutroman.

»Med en grym känsla för mångfacetterade, oförutsägbara och intressanta karaktärer samt en i sammanhanget djärv förmåga att stanna till och filosofera, blir berättelsen både rolig, spännande och intressant. /.../ Oerhört filmisk, som ett manus nästan. Short cuts och Sliding doors på Kungsholmen. Jag hade kul när jag läste.»
Borås Tidning

»Ett hål i isen är tidigare skådespelaren, manusförfattaren, numera kommunikationskonsulten Carlo Schmidts smidiga debut som romanförfattare. Han har talang för dråpliga formuleringar, hjärtegott budskap och Hollywoodslut.«
- Arbetarbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ett hål i isen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Skruvad och märklig berättelse
    Marve, 18 juni 2018

    En ung kille gör en del märkliga val och hans lögner leder i sin tur till märkligheter som påverkar andra. Allt utspelas i Stockholm i något som jag uppfattar som nutid. Det som sker har låg trovärdighet vilket gör berättelsen lite skruvad och även ganska ointressant. Det är lättläst med ett enkelt språk utan finess, vilket gör att man snabbt tar sig igenom denna berättelse.

  2. Lysande debut!
    JoPa, 6 januari 2016

    En filmiskt skriven och riktigt spännande historia, med personligt anslag. Oväntade betraktelser och udda karaktärer i omtumlande möten. När kommer nästa bok?

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Carlo Schmidt