Domaren (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (218.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Kristina Adolphson
Utgivningsdatum
2015-11-19
Upplaga
1
Förlag
Brombergs Bokförlag
Översättare
Niklas Hval
ISBN
9789173377652

Domaren Ljudbok

(12 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2015-11-19

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Fiona May är hovrättsdomare specialiserad på familjerättsfrågor och dömer i fall där man måste prioritera mellan barns välfärd och religiösa fri- och rättigheter. Hennes professionella framgångar förmörkas dock av att hennes barnlösa äktenskap håller på att gå i kras.

Fionas man har bett henne att överväga ett öppet äktenskap och har efter flera uppslitande bråk flyttat ut ur deras hem. Fiona flyr in i sitt arbete och fördjupar sig i ett svårt fall där ett sjukhus vill ha hennes tillstånd att genomföra en livsavgörande blodtransfusion som en ung man vägrar eftersom han är ett Jehovas vittne. Mötet med ynglingen utlöser en händelsekedja där Fiona tvingas välja mellan liv och död och samtidigt fundera kring sina egna prioriteringar i livet.

Domaren är en lika underhållande som välskriven roman där Ian McEwan lyckas koka ner moraliska frågor till en riktigt spännande och fartfylld berättelse.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Domaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Enastående
    -, 18 maj 2023

    Så skriver en riktigt god författare!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ian Mcewan