Försoning (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
423
Utgivningsdatum
2016-02-17
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Maria Ekman
Originaltitel
Atonement
Dimensioner
170 x 100 x 30 mm
Vikt
225 g
SAB
Hce
ISBN
9789173377706
Försoning (pocket)

Försoning

(4 röster)
Pocket Svenska, 2016-02-17
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En av sommarens hetaste dagar står trettonåriga Briony Tallis i fönstret till sitt flickrum och ser sin äldre syster Cecilia ta av sig kläderna och dyka ner i trädgårdens fontän, mitt framför ögonen på deras barndomsvän Robbie Turner.

Det blir upptakten till en besynnerlig och skrämmande dag, och innan den är slut kommer de tre ungdomarnas liv att ha förändrats för alltid.

Försoning är en storslagen berättelse som för oss från lantlig idyll i 1930-talets England, via andra världskrigets Frankrike och London, fram till vår egen tid. Det är berättelsen om en kärlek som lyckats överleva trots allt, om skam och skuld och förlåtelse.

»Försoning är nämligen en roman som oupphörligt förbluffar, förtrollar och stämmer till eftertanke. Långsamt och detaljerat frammanar den en värld som betraktas än ur det ena, än det andra perspektivet. Ofta är den förvillande lik en klassisk berättelse men den tränade McEwanläsaren anar naturligtvis oråd: är allt verkligen så enkelt, så genomskinligt som det verkar? Det är det inte.«
-Sydsvenskan
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ian Mcewan

Bloggat om Försoning