Mr Tourette och draken (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
324
Utgivningsdatum
2016-08-03
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
205 x 145 x 27 mm
Vikt
485 g
SAB
Lz Sandstrak, Pelle,Vef
ISBN
9789173377720
Mr Tourette och draken (inbunden)

Mr Tourette och draken

(4 röster)
Inbunden Svenska, 2016-08-03
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Pelle Sandstrak ska precis genomgå en hjärnoperation på Karolinska sjukhuset i Stockholm för att äntligen bli av med de tvångshandlingar han lidit av hela livet. Men strax innan han blir nedsövd får Pelle ett av sina tics, han tar tag i kirurgens näsa och vrider om för att i nästa ögonblick göra en kullerbytta. Den store, välkände hjärnkirurgen - som för övrigt är misstänkt lik John Cleese i Pelles ögon - ser en odefinierbar kreativitet hos sin svårt sjuke patient och beslutar sig för att vänta med operationen. Det blir Pelles räddning.

I storsäljande debutboken Mr Tourette och jag gav (2008) Pelle Sandstrak oss en inblick i ett liv som sedan barndomen präglats av avancerade tvångsritualer och tics. Som vuxen hamnade han i missbruk och hemlöshet. Vändpunkten kom när han på radio hörde talas om tourettes syndrom och bestämde sig för att söka hjälp. Mr Tourette och draken tar vid där första boken slutade och skildrar Pelles snåriga resa från ett liv i utanförskap till att idag vara så normal han vill vara.

Med humor, värme och berättarglädje skildrar Pelle Sandstrak sin häpnadsväckande resa genom den svenska sjukvården, en resa som präglas av absurda situationer och livsavgörande slumpartade möten. Han skriver om alla de människor som gjorde hans tillfrisknande möjligt; empatiska socialsekreterare, excentriska professorer och en galen begravningsentreprenör. Det är en oförglömlig true story med ett happy end.

Presscitat om Mr Tourette och jag

"Det är en glädje att läsa hans salta, smarta och upproriska prosa, ett sorts brev från en osannolik värld."

SvD

"... som läsare tycker man att det är ett mirakel att han överlevt."

Ingalill Mosander Aftonbladet.

"En oerhört viktig bok formad som en roman, pepprad med absurd komik och svart allvar, skriven med fast och saklig prosa."

Frankfurter Allgemeine Zeitung, Tyskland

"Sandstraks svarta komik och täta språk gör 'Mr Tourette och jag' till en stor läsarupplevelse."

Het Parool, Holland
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pelle Sandstrak

  • Mr Tourette och jag

    Pelle Sandstrak

    Hur är det att leva med Tourettes syndrom? Pelle Sandstrak gjorde det i många år utan att veta vad som var fel. Ända sedan barndomen hade hans liv präglats av avancerade tvångsritualer och tics. Det gjorde att hans uppväxt blev svår, både för hono...

  • Mr Tourette on tour

    Pelle Sandstrak

    I sin självutlämnande bok Mr Tourette och jag gav Pelle Sandstrak oss en inblick i ett liv som sedan barndomen präglats av avancerade tvångsritualer och tics. Det gjorde hans uppväxt svår. Än värre blev vuxenlivet som när det var som mörkast besto...