Nortons filosofiska memoarer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
90
Utgivningsdatum
2016-07-12
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Kellerman Pillay, Jenny (form)
Illustratör/Fotograf
Karin Hagen
Dimensioner
10 x 200 x 150 mm
Vikt
276 g
SAB
Hc
ISBN
9789173377782

Nortons filosofiska memoarer

(61 röster)  |  Läs 21 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-07-12
174
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Norton är en av Sveriges mest beresta hundar. Han har jagat bollar i Central Park, tiggt köttbullar i Stockholm, spanat på tikar i Kensington Gardens och räddat en kvinna i nöd på Gotland. Allt under överseende av husse Håkan Nesser. Tillsammans fick de elva år tillsammans av äventyr och vänskap. Här berättar hunden, och tillika filosofen, Norton om sina talrika resor, sina bästa livsnjutartips och insikter han fått av att leva med oss tvåbenta.

Med kärlek, ömhet och underfundig humor har Håkan Nesser skrivit en tänkvärd liten hyllningsbok till sin älskade hund Norton. En bok som passar såväl hundälskare som alla som någon gång funderat på hur våra mänskliga beteenden egentligen ter sig för en hund.

Karin Hagen har gjort de fina illustrationerna.

Ur Nortons filosofiska memoarer:

Om det finns någon som orkat läsa ända hit, kan det hända att han eller hon fått sig en liten missuppfattning till livs. Det skulle i så fall vara att husse är den mest betydelsefulla människan i mitt hundliv. Så är det inte alls. Han är helt okej, men det är matte som är number one. Ingen tvekan om detta. Sådant vet en filosofisk hund. Fråga mig inte hur. Det hände att de testade saken; vi kunde vara ute och vandra i någon skog alla tre, och så plötsligt gick de åt varsitt håll. Jag visste förstås omedelbart att det var bäst att följa med matte, men brukade ändå alltid stå kvar en stund i låtsad tvekan innan jag lämnade husse åt hans öde. Av hänsyn, förstås, jag ville ju ändå låta honom tro att jag övervägde mitt beslut en smula.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 21 recensioner av Nortons filosofiska memoarer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. För alla som älskar hundar
  Ina Sofie Skytthammar, 12 februari 2018

  En underbar bok där man både får skratta och gråta, ett måste att läsa för alla som förstår sig på och älskar hundar. Bra present att ge bort till någon man tycker om.

 2. Nortons filosofiska funderingar
  Pia Gillberg, 4 mars 2017

  Älskar du hundar kommer du att älska boken om Norton. Som hundägare tycker man sig verkligen känna igen Nortons funderingar.
  Jag rekommenderar också till läsning/lyssning av Kerstin Ekmans "Hunden".

 3. Till alla vi som älskar och värnar om våra hundar
  Carola Kristina Wallin, 28 februari 2017

  Bara så underbar! Bara att läsa, jag rekommenderar, kan ges till dina vänner och bekanta som gåva, och som har eller haft hund, det kan inte vara fel!

 4. Småtrevlig bagatell för Nessers familj och bekanta
  molkosaki, 25 januari 2017

  Nesser är en favorit,men det innebär ju inte att allt som säljs med hans namn på ,måste vara bra. Vad gäller denna lilla skrift tycks Nesser inte ha haft någon känslomässig distans till tyngden av sitt material...hur mycket det har att ge till den som inte själv klappat och umgåtts med vovven ifråga. Nesser har väl inte fått dåligt med pengar , eller sjunkit ner från sin intellektuella förmåga , till något privat,ålderssentimentalt förhållningssätt ??!

 5. Något besviken
  Pehr Lindström, 19 januari 2017

  Lyssnade på en intervju med Nesser angående boken och att vara hundägare. Har själv hund som börjar gå mot det oundvikliga och, som jag själv upplever det, fasansfulla slutet. Uppskattade det han sade i radion och köpte boken. Den var tunn, både till omfång och innehåll. Norton framstår som ett bihang som fått följa med runt i världen när husse och matte förverkligade sig själva. Ingenting om vad Norton tyckte om månader av karantän (för det måste han väl ha upplevt både till och från USA?). ... Läs hela recensionen

 6. Nortons filosofiska memoarer
  -, 11 januari 2017

  En trevlig memoar om Norton, eller är det kanske lite Håkan Nessers också?
  Hundälskare och Nesserläsare känner säkert igen en del referenser i den.
  En bok som jag säkert kommer att läsa om då och då.

 7. Kommentar till Nortons filosofiska memoarer
  Nirak, 20 december 2016

  Hej, Håkan Nesser har skrivit andra böcker som jag verkligen har uppskattat, så mina förväntningar var högt ställda. Jag blev inte superimponerad. Men det är en rar bok, enkelt formulerad. /Nirak

 8. Till hundälskare - och andra
  Lena Andersson, 6 december 2016

  Mysig liten bok om att vara nöjd med livet och ta vara på små glädjeämnen! Och att förstå att hundens och människans funderingar kanske är ganska lika - eller?

 9. Lite småtrevlig bok - mest för hundägare tror jag
  Sten Lundqvist, 21 november 2016

  Knappast någon stor litteratur men trevligt kåserande om vad som /kanske/ rör sig i huvet på våra fyrbenta vänner. Hundägare känner igen sig och sina dialoger med den egna hunden.

 10. Rolig bok för hundvänner
  Lars Ljungberg, 25 oktober 2016

  Nortons husse har pratat med Norton och väl förstått vad han säger och hur han känner. Vi som haft inte fullt så filosofiska hundar kan kanske känna ett stygn av avund.

 11. Nortons memoarer
  Ewa Krystyna K, 17 oktober 2016

  Älskar denna bok !!!!!
  Stor tack till författare .
  Han hjälpte mig att bearbeta sorgen efter min älskade
  Leopold. Jag läser den om och om när jag är ledsen och känner obeskrivlig saknad.
  Då kommer mina mungipor upp.
  Tack till Håkan.

 12. Mer än halva boken är tidigare publicerad
  Bokmalen, 19 september 2016

  Tyvärr, redan 2010 publicerades en stor del av texten i en antologi som hette "Tio hundar och en katt" Så jag blev mycket besviken över att upptäcka att jag redan läst halva boken. Blev dyr bok då det endast var 43 sidor nyskriven text .

 13. inga känslor kommer fram
  Maria Feuk, 13 september 2016

  För torftigt, man lär inte känna hunden eller något annat för den delen. Bara tomt prat och upprepning. Ångrar köpet definitivt.

 14. sonhustrus födelsedag
  viktors42, 4 september 2016

  De har en rhodesian ridgeback och vad kunde vara lämpligare som födelsedagspresent än en bok om denna hund av Håkan Nesser !?Först läste jag den själv och tyckte verkligen att den var trevlig .
  Den är pysmysig och passar förmodligen till alla som har hund .Själv tänkte jag att den också passar som högläsning i familjen , barnen är 11 och 13 år. Varsitt kapitel på kvällen ?

 15. Toppen Nesser!
  Socrates, 2 september 2016

  Fantastiskt bra och välskriven bok, Lagom lång och mycket jordnära hundfilosofi. Hoppas det kommer fler Nesserböcker i samma anda. Fler författare skulle skriva korta tänkvärda böcker.

 16. Igenkännande
  Karin Berglin, 26 augusti 2016

  Det här är en bok speciellt för hundägare. Igenkänningsfaktorn är stor. Jag smålog under mest hela läsningen. Visst skulle man ofta vilja veta vad ens hund tänker. Håkan Nesser sätter lite ord på dessa tanka.r

 17. Vovve memoarer
  Bengt Gustavsson, 19 augusti 2016

  En trevlig och lättläst bok men den kunde ju varit dubbelt så tjock den tog ju slut alldeles för snabbt

 18. Rekommenderas för alla, inte bara hundägare
  Lars-Olof Hedén, 10 augusti 2016

  Lättläst, underhållande, rolig och tänkvärd! Håkan Nesser är en fenomenal iakttagare och en skribent som värnar om språket i denna bok såväl som tidigare alster.

 19. hunden
  Inga-Lill Gustafsson, 8 augusti 2016

  Boken såg trevlig ut när jag såg den på,teve .Den måste jag köpa tänkte jag.
  Förväntnigarna var stora men den den blev lite av en besvikelse.
  Ganska torr och tjatig.

 20. underfundig!
  Stig Forsmark, 8 augusti 2016

  Trevlig läsning och skapar själarnas sympati med det härliga djuret HUNDEN!
  Vill inte vara utan en så trevlig bok för allt smör i Småland.

 21. Varm och lekfull roman
  Mikael Svensson, 27 juli 2016

  Härlig hyllning till en gammal fyrbent livskamrat. Synd att den är så kort, för det är njutläsning det handlar om. Härlig lekfullhet i upplägg och formuleringskonst.

Visa alla 21 recensioner

Fler böcker av Håkan Nesser