Alla hjältar blir förlåtna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
531
Utgivningsdatum
2016-08-10
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Jessica Hallén
Originaltitel
Everyone Brave is Forgiven
Dimensioner
215 x 145 x 35 mm
Vikt
663 g
SAB
Hce
ISBN
9789173377836
Alla hjältar blir förlåtna (inbunden)

Alla hjältar blir förlåtna

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2016-08-10
234
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Kriget deklarerades kl 11.15 och vid lunchtid hade Mary North anmält sig som frivillig."

Mary drömmer om att bli agent, men till sin stora besvikelse får hon istället i uppgift att undervisa barn som ingen vill ha. En av dessa är den mörkhyad pojken Zachary som evakuerades till landsbygden precis som alla andra skolbarn i London, men som skickats tillbaka eftersom ingen familj vill ta hand om honom. Zachary blir snabbt Marys favoritelev.

Mary inleder en passionerad kärleksrelation med skolinspektören Tom. Hans bästa vän Alistair har tagit värvning och befinner sig mitt i krigets epicentrum. När Alistair kommer tillbaka och möter Mary dras de tre in i ett
tragiskt kärleksdrama som, allt medan kriget eskalerar och bomberna faller över London, utmanar allt de har tagit för givet.

Alla hjältar är förlåtna är ett starkt krigsdrama från Blitzens London om kärlek, förlust och stort mod. Det är en djupt mänsklig och gripande berättelse om hur kriget påverkar relationer, utmanar sociala normer och förändrar människor på djupet.

Chris Cleave(1973) är bosatt i London. Han slog igenom internationellt med sin andra roman Little Bee (2012) om en nigeriansk flyktingflicka i Storbritannien. Boken blev en stor succé i Sverige och har sålt i över 85 000 exemplar. 2013 utkom Guld.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Chris Cleave