Renhet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
586
Utgivningsdatum
2016-08-10
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Rebecca Alsberg
Originaltitel
Purity
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
180 x 110 x 35 mm
Vikt
310 g
SAB
Hce
ISBN
9789173377874
Renhet (pocket)

Renhet

(8 röster)
Pocket Svenska, 2016-08-10
56
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Pip Tyler, som egentligen är döpt till Purity, har ingen aning om vem som är hennes far. När hon får chansen att praktisera hos The Sunlight Project, en Wikileaks-liknande organisation som spårar och avslöjar hemligheter över hela världen, ser hon möjligheten att genom dem hitta sin far. Grundaren till organisationen är den karismatiske visselblåsaren Andreas Wolf som blev känd för världen när Berlinmuren föll. Han dras till Pip av anledningar hon inte kan förstå och hennes reaktion på hans känslor får henne att för alltid omvärdera sin syn på rätt och fel.

Renhet är en mörk komedi om ung idealism, trohet och mord. Romanen spänner över generationer och kontinenter. Ytterst handlar den om lögner; mellan stater, inom företag och i familjer. Hur de binder oss samman och påverkar våra liv in i varje liten detalj.

JONATHAN FRANZEN är för 1959 och bor i New York. Han stora genombrott kom med romanen Tillrättalägganden (2001) som följdes upp av Frihet.

"I vanlig ordning är Franzen slösande och generös i sitt berättande, men intrigen i Renhet är mer komplex än i de två tidigare romanerna, nästan thrillerartad. Inte mig emot. Personligen älskar jag den här formen av actionfyllt berättande, i alla fall när det, som nu, finns djup i personteckningarna och ett innehåll som bär upp intrigen."

Helsingborgs Dagblad/>
/>

Den förste vi presenteras för i Jonathan Franzens nya roman Renhet är den tjugotreåriga flickan Pip, namne med huvudpersonen i Charles Dickens Lysande utsikter. Naturligtvis en blinkning åt läsaren, markerande i vilken tradition berättelsen placerat sig, den breda romanens, där människors öden beblandas och färgar av sig på varandra genom en slingrig och spännande intrig. En mycket svårbemästrad genre, men Franzen har den språklige lindansarens sinne för rytm och balans. Här är läsaren i goda händer.

Göteborgs-Posten/>

"Och hur mänga invändningar man än radar upp kommer man inte ifrån att Franzen får ihop alla sina trådar och kan få nästan vad som helst att bli majestätiskt underhållande."

Upsala Nya Tidning

"Jonathan Franzen skriver detaljrikt. De olika avsnitten kastar läsaren framåt och tillbaka i tiden mellan kontinenter och generationer. Här finns intriger som driver framåt och håller ihop romanen. Det är berättartekniskt mycket skickligt gjort."

Dala-Demokraten

"Franzen odlar ju 1800-talsromanens psykologisk-realistiska berättarkonst. Oftast innebär den medkännande inlevelse med någon eller några av romanfigurerna. Men hos Franzen är den parad med en kylig lust att förse sina figurer med en svart seriefigurskontur, ta ner dem från all upphöjdhet. Lite mot min vilja njuter jag av denna ömsinta elakhet."

Aftonbladet

"Franzens styrka ligger nämligen inte - som vissa kritiker påstått - i att han skriver stora samhällsskildringar, utan snarare i hur han skildrar relationer. /"/Under dessa partier är boken verkligen en bladvändare, och när jag läser undrar jag om det finns någon författare som är lika bra på att skildra ojämnställda relationer från både mannens och kvinnans perspektiv som Franzen."

ETC

"Det här är så långt ifrån reducerande novellkonst och experimentella fragment man kan komma - det här är Dickens och Balzac, kryddat med Emily Brontës kladdiga fingertoppskänsla för intimitet och besatthet. Tack och lov att det ännu skrivs storartade och oemotståndliga romaner."

Expressen, om Purity
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Renhet
  2. +
  3. Frihet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Frihet av Jonathan Franzen (pocket).

Köp båda 2 för 111 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonathan Franzen