Påven som kom ner på jorden (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2016-09-15
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
205 x 145 x 20 mm
Vikt
407 g
SAB
Cjz Franciskus, påve
ISBN
9789173377911
Påven som kom ner på jorden (inbunden)

Påven som kom ner på jorden

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-09-15
209
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Personlig och fascinerande biografi om Påve Franciskus av folkkära journalisten Kristina Kappelin

Bagarmossen hör inte till de mest kända pilgrimsorterna i världen. Men det är där som denna berättelsen tar sin början. Här låg en argentinsk flykting död i sin lägenhet i två år utan att någon saknade honom. Det var denne okände mans död som sammanförde två till synes helt omaka männ. En av dem var Carlos Luna, en gammal gerillakämpe, som sedan 1973 lever i exil i Sverige. När han läste om mannens tragiska öde skrev han ett mejl till påve Franciskus. "Jag vill berätta en historia för er om Daniel och medan jag skriver gråter mitt hjärta" Det dröjde bara några timmar innan Carlos Luna fick svar direkt från påven. Det blev början på en oväntad vänskap, och ett agerande som är talande för påve Franciskus personlighet och egenart.

Påve Franciskus föddes 1936 i Argentina med namnet Jorge Mario Bergoglio. Han arbetade som kemisk tekniker innan han påbörjade sin prästutbildning. 2013 utsaågs han till påve och blev därmed den första icke-europiske påven sedan år 741.

Kristina Kappelin tecknar här ett porträtt av en annorlunda påve som valt en annan väg än sina företrädare. Han förespråkar en uppvärdering av kvinnors roll i kyrkans organisation, tar avstånd från marginaliseringen av homosexuella och gör ansträngningar för en öppen dialog mellan olika religiösa åskådningar. Hans medmänsklighet, engagemang för fattiga och omtalade värme gör honom till en fascinerande, modig och mänsklig påve.

Kristina Kappelin (1958) är journalist och författare. Hon har sedan 1984 bott och arbetat i Italien. Från sin hemstad Rom, rapporterar hon om allt från Vatikanen till italiensk fotboll för bland andra Sverige Television, Dagens Industri, Aftonbladet och Sydsvenska Dagbladet. Hon har tidigare skrivit bland annat Berlusconi - italienaren (2010) och Italiensk Dagbok (2014).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Påven som kom ner på jorden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Aha-upplevelse
  Lena Nilsson, 28 december 2016

  Boken överträffade mina förväntningar, inte minst med tanke på kopplingen/ närmandet till den lutherska kyrkan. Påven är för mig karismatisk, och jag hoppas många läser boken. En 10 poängare.

 2. Hjälp att förstå
  Ingemar Lans, 9 november 2016

  Boken ger insikt i och kunskap om påvens bakgrund och drivkrafter. Intressant med kopplingen till Carlos Luna. Ger också bättre förståelse av närmandet mellan den romersk-katolska kyrkan och lutherska kyrkorna.

 3. Intressant och initierad
  Birgitta Winbäck, 28 oktober 2016

  En både välskriven och (vad jag kan förstå) vederhäftig bok. Intressant läsning om en av världens mäktigaste opinionsbildare. Den svenska anknytningen gör den inte mindre spännande. Rekommenderas till läsning inför det förestående besöket av Franciskus.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Kristina Kappelin