Påven som kom ner på jorden (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-09-09
Förlag
Brombergs
ISBN
9789173377928
Påven som kom ner på jorden (e-bok)

Påven som kom ner på jorden (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2016-09-09
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Bagarmossen hör inte till de mest kända pilgrimsorterna i världen. Men det är där som denna berättelsen tar sin början. Här låg en man, invandrad från Argentina, död i sin lägenhet i två år utan att någon saknade honom. Det var denne okände mans död som sammanförde två till synes helt omaka män. En av dem var Carlos Luna, en gammal gerillakämpe, som sedan 1973 lever i exil i Sverige. När han läste om mannens tragiska öde skrev han ett mejl till påve Franciskus. ?Jag vill berätta en historia för er om Daniel och medan jag skriver gråter mitt hjärta...? Det dröjde bara några timmar innan Carlos Luna fick svar direkt från påven.
Det blev början på en oväntad vänskap, och ett agerande som är talande för påve Franciskus personlighet och egenart.

Påve Franciskus föddes 1936 i Argentina med namnet Jorge Mario Bergoglio. Han arbetade som kemisk tekniker och nattklubbsvakt innan han påbörjade sin prästutbildning. 2013 utsågs han till påve och blev därmed den första icke-europiske påven sedan år 741.
Kristina Kappelin tecknar här ett porträtt av en annorlunda påve som valt en annan väg än sina företrädare. Han förespråkar en uppvärdering av kvinnors roll i kyrkans organisation, tar avstånd från marginaliseringen av homosexuella och gör ansträngningar för en öppen dialog mellan olika religiösa åskådningar. Hans medmänsklighet, engagemang för fattiga och omtalade värme gör honom till en fascinerande, modig och mänsklig påve.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kappelin Kristina

  • Berlusconi

    Kappelin Kristina

    Hur kan italienarna välja Silvio Berlusconi till sin ledare? Det är en fråga som många svenskar ställer sig. Berlusconi är politikern som den europeiska intelligentian älskar att hata. Han är samtidigt en av italiensk efterkrigstids mest omtyckta ...

  • Italiensk dagbok

    Kappelin Kristina

    ?Italien verkar innesluta mänsklighetens alla goda och dåliga sidor i en lika charmig som chockerande blandning, och står på ett besynnerligt sätt emot tiden. Italienarna fortsätter att leva sina liv, inte tack vare, utan trots det samhälle de sjä...

Bloggat om Påven som kom ner på jorden