Den vita vägen : en berättelse om porslinets historia och själ (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
396
Utgivningsdatum
2017-03-08
Förlag
Brombergs
Översättare
Peter Samuelsson
Dimensioner
235 x 165 x 30 mm
Vikt
688 g
SAB
Ia
ISBN
9789173377935
Den vita vägen : en berättelse om porslinets historia och själ (inbunden)

Den vita vägen : en berättelse om porslinets historia och själ

(11 röster)
Inbunden,  Svenska, 2017-03-08
229
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En näve lera från en kinesisk bergssluttning bär på ett löfte: med rätt behandling kan den förvandlas till skinande, vitt porslin. En magisk process som har fascinerat människor i alla tider.

Författaren och keramikern Edmund de Waal ger sig ut på uppdrag att spåra porslinets brokiga och spännande historia. Resan påbörjas i Kina och går sedan vidare ut i världen, till Venedig, Versailles, Dublin, Dresden, South Carolina och Cornwall. Det blir en fantastisk och intressant berättelse om människorna som skapade porslinet, levde av det, drogs till dess speciella magi - och till och med gick under av det. Porslin är en historia om begär och besatthet som spänner över tusen är och när sin tragiska klimax i vår moderna tid.

Författaren till hyllade Haren med bärnstensögon har skrivit ännu en dramatisk berättelse som rör sig i gränslandet mellan sakprosa och memoar. En personlig världshistoria där ett föremål aldrig bara är ett föremål, utan bär på en häpnadsväckande historia.

Edmund de Waal (1964) är författare och keramiker som har ställt ut på museum och gallerier över hela världen. Hans biografi Haren med bärnstensögon (2010) blev snabbt en bästsäljare och vinnare av litterära priser. Han bor i London med sin familj.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Edmund De Waal