Tio lektioner i manlighet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
465
Utgivningsdatum
2016-08-03
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
220 x 150 x 35 mm
Vikt
655 g
SAB
Hc
ISBN
9789173378000
Tio lektioner i manlighet (inbunden)

Tio lektioner i manlighet

Inbunden Svenska, 2016-08-03
226
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Relationer, kärlek och konsten att bita ihop.

Ett glossigt kvinnomagasin ger en frilansande journalist uppdraget att skriva tio lektioner om hur man blir en bättre man. Själv befinner han sig mitt i livet med ett antal misslyckade relationer i bagaget. Nu står han där igen med ännu en relation på fallrepet och ett svidande självförakt inför oförmågan att leva i en djup relation. Uppdraget tvingar honom inte bara att rannsaka sig själv och sin egen trassliga relationshistoria - det tar honom också tillbaka till radhuslängorna i Österskär norr om Stockholm i slutet av 1970-talet. Där möter han sig själv som tolvåring. En förälskad pojke med tjocka lår som älskar ABBA och får lära sig allt om att bita ihop trots att det gör ont. Erfarenheterna från uppväxtåren tar han med sig in i livet som vuxen man där uppslitande förälskelser, otrohetsaffärer och krossade äktenskapsdrömmar avlöser varandra.

Tio lektioner i manlighet är en föga smickrande bruksanvisning om hur manlighet kan fungera. Det är också en berättelse om hur våra föreställningar om oss själva följer med oss hela livet, men också om hur svårt det är att våga älska någon på riktigt. David Qviström har skrivit en lika ömsint och humoristisk som brutal relationsroman där han ringar in och analyserar vår samtid med knivskarp, psykologisk skärpa.

David Qviström, född 1965, är prisbelönad journalist som skrivit för bland annat Expressen och Kyrkans tidning. 2007 tilldelades han Guldspaden för grävande journalistik. Han är författare till reportageböckerna Välgrundad fruktan (2005) och kritikerhyllade Nyttiga människor (2014) som handlar om flyktingkrisen. Tio lektioner i manlighet är hans debut som romanförfattare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av David Qviström