En syster i mitt hus (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2017-01-10
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Bromberg, Casia (form)
Dimensioner
178 x 110 x 13 mm
Vikt
119 g
SAB
Hc
ISBN
9789173378321
En syster i mitt hus (pocket)

En syster i mitt hus

(76 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket Svenska, 2017-01-10
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ett gripande familjedrama om svek, sorg, hopp och förlåtelse. Med stor psykologisk skärpa skildrar Linda Olsson två systrar vars liv har formats av den barndom de delat, och ändå inte delat.

I ett stort hus på Costa Brava i norra Spanien, Pyrenéernas sista utpost innan de försvinner ner i Medelhavet, väntar Maria med bävan på sin syster Emma. Sist de sågs var på mammans begravning för två år sedan. Sedan dess har Maria levt en ensam tillvaro.
Det är oktober och turisterna har precis lämnat den lilla staden. De båda systrarna promenerar, simmar i det ännu ljumma havet och tillbringar långa kvällar på husets takterass. Deras samvaro är stel och konversationerna tafatta. Emmas närvaro inkräktar alltmer på Marias liv.
Men successivt kommer deras barndomsminnen ifatt dem och till slut måste de närma sig det som inte går att samtala om. Om den förlorade systern, hon som dog. Den älskade. I bakgrunden finns hela tiden deras mamma. Alltings början och alltings slut.

Linda Olsson (1948) debuterade med Nu vill jag sjunga dig milda sånger (2006) en roman som gick rakt in i hjärtat på miljoner läsare runt om i världen. Därefter har hon utkommit med flera starka relationsromaner, Sonat till Miriam (2008), Det goda inom dig (2011) och nu senast I skymningen sjunger koltrasten (2014). Hon har även släppt spänningsroman tillsammans med Thomas Sainsbury (2015).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En syster i mitt hus
 2. +
 3. De blå skorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt De blå skorna av Linda Olsson (häftad).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av En syster i mitt hus. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Hon har gjort det igen........
  Eva , 4 april 2018

  Linda Olsson är en av mina favoritförfattare. Man blir berörd. Man kan knappt lägga ifrån sig boken. Boken är tänkvärd.

 2. Helt underbar
  Lena P, 1 september 2017

  Linda Olsson har gjort det igen! Boken är helt underbar! Hon har ett sätt att skriva som berör och som ingen annan har. Hennes insikter i den mänskliga naturen och i svåra mänskliga relationer är otroligt berikande. Jag rekommenderar boken varmt - liksom alla hennes tidigare böcker. De tål att läsas om många gånger.

 3. Två systrar
  kicki42, 11 augusti 2017

  Jag tycker mycket om det sätt som Linda Olsson skriver på. Hon "äger" språket och har en inlevelse i allt hon skriver. Relationen mellan två systrar beskrivs på ett finstämt sätt. Sorgligt, javisst, men för den skull inte hopplöst. Läs den!

 4. Syskonrelationer
  Boktina, 27 juni 2017

  Boken låter oss följa två systrar som står långt ifrån varandra, mycket på grund av en händelse i deras barndom som de inte har eller velat diskutera.
  Boken låter oss följa deras relation när de plötsligt träffas dagligen.
  Spännande läsning, man vill veta hur det går.
  Jag fullkomligt slukade boken och den är lika bra som tidigare böcker av Linda Olsson.

 5. hennes

  hennes stämma tilltalar mig, hennes språk hennes varsamma inlevelse i liv skänker mig var gång, i möte med hennes skrifter; vördnad.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Linda Olsson