Ditt liv och mitt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
363
Utgivningsdatum
2017-04-11
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Bromberg, Casia (form)
Dimensioner
216 x 145 x 30 mm
Vikt
536 g
SAB
Hc
ISBN
9789173378475
Ditt liv och mitt (inbunden)

Ditt liv och mitt

(45 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-04-11
236
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Märit kliver av tåget i Lund utan att själv förstå varför. Det är över femtio år hon senast var här och hon har inte längtat tillbaka en sekund. Hit kom hon som lovande läkarstuderande på 60-talet, en tid då folkhemmet växte och blomstrade. Men på Norra kyrkogården vittnar en massgrav om en annan verklighet. Här hamnade patienterna från Vipeholm, den stora anstalten för så kallade sinnesslöa strax utanför Lund. Det var där hennes bror gick under. Han som kallades Tok-Lars, Vidundret eller Haltelyttelasse. Vad var det som hände för alla dessa år sedan? Och vem bär egentligen skulden?

Ditt liv och mitt är en berättelse om en systers sökande efter sanning och upprättelse, om dem som inte fick vara med när svenska folket blev världsmästare i välfärd. En omskakande roman om hämnd, familjehemligheter och skuld.

Majgull Axelsson (1947) slog igenom med Aprilhäxan (1997) som belönades med Augustpriset. Ett urval av hennes romaner: Långt borta från Niefelheim, Slumpvandring, Rosario är död, Moderspassion och nu senast Jag heter inte Miriam.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ditt liv och mitt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En roman som berör
  Annika , 6 december 2017

  Boken var fängslande från början till slut. Majgull har en förmåga att skriva enkelt men ändå beröra vårt innersta så starkt. Hon tar upp de svagas utsatthet genom att vi följer två romanfigurer, Märit som har en förståndshandikappad bror och Kajsa vars mamma ä psykiskt sjuk. Vi rör oss framför allt i 60-talet men även i nutid. Den här boken bör alla läsa!

 2. Läsning som berör
  Morran (Medvägaskogen), 25 juli 2017

  Maj-Gull Axelsson har gjort det igen. Skrivit en bok som kryper under skinnet på mig. Hon tar tag i de allra svagaste i samhället och ger dem liv så att vi känner in och med dem.Denna gång berättar hon med stor inlevelse om två utsatta grupper utifrån ett individperspektiv. De med förståndshandikapp genom brodern Lars som bor hemma hos familjen.I grannhuset bor Kajsa, bästa kompisen med den psykiskt sjuka mamman.
  Huvudpersonens tankar leder oss igenom alla händelser och vissa händelser ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Majgull Axelsson