Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
453
Utgivningsdatum
2017-08-11
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Peter Samuelsson
Originaltitel
The Ministry of Utmost Happiness
Dimensioner
215 x 145 x 35 mm
Vikt
570 g
SAB
Hce
ISBN
9789173378826
Den yttersta lyckans ministerium (inbunden)

Den yttersta lyckans ministerium

(21 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-08-11
45
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En vidunderlig roman om kärlek. Kärlek som föds där man minst av allt förväntar sig det. Kärlek man ger allt för. Kärlek man går under av.

Arundhati Roy återvänder till skönlitteraturen tjugo år efter att den älskade och bästsäljande roman De Små Tingens Gud vann Man Booker-priset.
Den yttersta lyckans ministerium är en mäktig kärlekssaga som tar oss med på en resa genom Indien, från Delhis trånga gränder till Kashmirs mäktiga berg. Vi möter Anjum som en gång hette Aftab och var någon helt annan. Hon rullar ut en matta mellan två gravstenar på en kyrkogård och kallar det sitt hem. Allt fler söker sig till henne, och kyrkogården blir snart en tillflyktsort för stadens utstötta som där finner tröst, vänskap och hopp.

Arundhati Roy är född 1961 i den indiska delstaten Kerala, är författare, samhällsdebattör och fredsaktivist.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Den yttersta lyckans ministerium. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lysande!
  Mingo, 18 mars 2018

  Mästerligt och magiskt av en unik författarröst med ett bildsinne och språk bortom det vanliga. Läs den här boken, rekommenderas varmt!

 2. Utmanande, bildande och vackert!
  ANNA BERG, 14 augusti 2017

  Hur beskriver man denna bok? Det är inte lätt att beskriva en så komplex roman, men jag gör ett försök. Där hennes första bok mest handlade det lilla, om en familj och dess reaktioner på en oväntad händelse, skriver Roy i denna roman om riktigt stora frågor. Hon skriver stundom rasande om Indiens moderna historia och konflikter mellan de som har och de som inte har, mellan kapitalister och de som kommer i kläm på landsbygden. Västerlänningar skildras med ett slags överseende, de vita turister... Läs hela recensionen

 3. Den yttersta lyckans ministerium
  BERIT BENGTSSON, 14 augusti 2017

  Utifrån den inspirerande beskrivningen om hopp och kärlek som överlever det mesta tog jag mig entusiastiskt an boken. Tyvärr blev jag efterhand alltmer uttröttad av att försöka hålla reda på massor av personer/karaktärer med märkliga indiska namn. Som om inte det räckte så upplevde jag att boken var bristfälligt översatt - massor av ord på urdu, hindi eller något annat språk jag inte kan fanns med och efter att ha läst en tredjedel av boken fick jag backa tillbaka för att få någon slags sam... Läs hela recensionen

 4. Vackert och färgstarkt om den största kraften
  Jörgen, 14 augusti 2017

  Färgstarkt och vackert, nästan drömskt, om människor som lever lite utanför normen eller det normala. I första hand är det en bok om kärlek och vänskap. Det är många personporträtt och karaktärer att hålla reda på men om man inte ger upp dras man med in i en fantastiskt färgstark och levande värld. Språket är vackert och målande och som läsare känner man nästan lukterna och ser färgerna. Framförallt känner man med personerna, och känner igen sig i personernas tankar och sätt att vara. Jag had... Läs hela recensionen

 5. Mästerligt skrivet
  Maria Engstrand, 11 augusti 2017

  "Hur berättar man en trasig historia?" frågas det på de allra sista sidorna av Arundahti Roys "Den yttersta lyckans ministerium".
  Ja, kanske just så här. Fragmenterat, hoppande, myllrande.

  I början möter vi Anjum, hon som varit en han, och jag är nästan besviken. Så många berättelser om just könstillhörighet har jag läst de sista åren att jag är lite mätt. Jag hade väntat mig något mer. Och det får jag, förstås.

  Berättelsen expanderar till andra tillhörigheter, och t... Läs hela recensionen

 6. Den yttersta lyckans ministerium
  Maria Celander (Reftele), 9 augusti 2017

  Historien berättas ur flera personers perspektiv, men utgår ifrån samma centrala tema: våld, sorg och kärlek. Miljön är målande beskriven och Indien känns långt borta från Sverige. Det går att läsa boken som en skildring av en långtgående våldsam konflikt eller som en kärlekshistoria där vitt åtskilda liv knyts samman och förenas. Jag tycker att boken var bra, men ganska svårläst. Dels pga de kulturella skillnaderna, men också pga svårigheten med att förstå tidsperspektivet. Boken är bra för ... Läs hela recensionen

 7. Något att bita i!
  Cissi (Linköping), 29 juli 2017

  En bok som verkligen kräver att läsaren har både fantasi, poetiskt sinne, historiska kunskaper och nerver av stål för att helt komma till sin rätt. Genom romanfigurerna får man både njuta av upplevelserna av ljuv kärlek, oegennyttig trofast vänskap och genomlida skildringarna av trakasserier, förföljelser och tortyr.

  Innehållet känns ömsom skrivet som en saga med ett poetiskt språk, ömsom som ett resereportage och ibland även som en historielektion belysande Indiens religiösa/etniska... Läs hela recensionen

 8. En stark bok
  Linda Karlsson, 27 juli 2017

  Först var den rörig och svår att hålla reda på alla karaktärer, men lyckas hitta fina delar i boken som fastna och berörde en, att de människor som var utstötta eller levde i svåra situationer lyckades hitta kärleken . Perfekt bok till den som älskar läsa poetiska skrivna böcker och vill uppleva en stark berättelser mellan människor som berättar sina livsöden på ett speciellt sätt. En bok som får ta tid att läsa , reflektera även drömma sig in i.

 9. Stark och berörande
  Lena W, 20 juli 2017

  Den yttersta lyckans ministerium av Arundhati Roy

  Detta är den första romanen från författarens penna på 20 år. Med ett målande och poetiskt språk tar hon oss med till Indien. Det är ett, av våld och konflikter, hårt drabbat land. Stundom är skildringarna av våldet brutala och kanske onödigt detaljerade, men hon glömmer aldrig människan, både offren och förövarna skildras med djup. Är det förresten alltid så självklart vem som är god och ond? Vi får möta många olika människor, följa ... Läs hela recensionen

 10. Kärlek så stark att den aldrig går över.
  Villa Frejas bokblogg, 19 juli 2017

  Till en början blir jag förvirrad av det här bokmanuset. Det känns som att jag inte förstår, att jag inte kan ta in. Jag greppar en scen här, en karaktär där men jag har helt klart svårt att komma in i handlingen och jag tycker att det är alldeles på tok för många karaktärer att hålla reda på i en handling som hoppar hej vilt. Jag som alltid ansett att jag är en god läsare med hyfsad genre-bredd får nu känslan av att jag inte alls är värdig det här manuset.

  Men så händer det något. T... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Bloggat om Den yttersta lyckans ministerium