Blodsleken (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-09-13
Förlag
Brombergs
Översättare
Ida Andersen
ISBN
9789173379038
Blodsleken (e-bok)

Blodsleken (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-09-13
129
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Roberto Saviano slog igenom med reportageboken "Gomorra". Sedan dess lever han under ständigt dödshot från maffian i Neapel. Nu debuterar han som skönlitterär författare med en roman om Camorrans barnsoldater.

Genom Neapels gränder far en grupp tonåringar fram på sina skotrar. I händerna har de pistoler och AK-47:or. De räds varken fängelse eller döden. De tillhör Paranza-gänget, en liten klan av unga pojkar kopplade till Camorran. Namnet Paranza kommer från ett slags fiskebåt som med ljuslyktor lockar upp fisk ur havsdjupen. På samma sätt ger sig pojkarna ut på jakt. De är beredda till ofattbart våld för att skaffa sig pengar, makt och status. Och de är villiga att offra familjen och till och med varandra för att få det de vill.

En spännande roman om maffians barnsoldater. Ett oförglömligt porträtt av pojkar som radikaliserats i en miljö där respekt betyder allt. Där barnets oskyldiga lek snabbt övergår i en kamp på blodigt allvar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Saviano Roberto

  • Zero Zero Zero

    Saviano Roberto

    "Det är många år sedan jag bestämde mig för att engagera mig. Inte bara därför att jag vuxit upp i en trakt där allt bestämdes av klanerna, inte bara för att jag sett folk dö som motsatte sig deras makt. Jag engagerade mig i handeln med det vita p...

Bloggat om Blodsleken