Miljardmakarna (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (167.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ludvig Josephson
Utgivningsdatum
2017-05-15
Förlag
Brombergs Bokförlag
ISBN
9789173379076
Miljardmakarna (ljudbok)

Miljardmakarna (ljudbok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2017-05-15
99
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 79 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Barndomsvännerna Ashkan och Saeid flydde med sina familjer från förtryck och dödshot i sitt hemland Iran och hamnade som åttaåringar i Sverige. Idag har de byggt ett företagsimperium värt fyra miljarder kronor och tillhör landets mest nytänkande entreprenörer. Finansmannen Anders Wall har kallat dem "affärrsvärrldens Zlatan".

Ashkan och Saeid växer upp på socialbidrag i miljonprogrammen Sätra utanför Gävle och Husby utanför Stockholm. Deras första år i Sverige präglas av föräldrarnas hemlängtan, mobbing i skolan och känsla av utanförskap. Men de båda vännerna bestämmer sig för att ta till vara på alla möjligheter som det nya landet ger dem. Ashkan blir civilekonom och Saeid Sveriges yngsta docent i kemi. Tillsammans har de idag startat femton bolag och längs vägen myntat begrepp som Den kreativa dansen och Fattig mans fördel.

I Miljardmakarna - flyktingarna som byggde ett affärsimperium delar barndomsvännerna med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Här finns matnyttiga tips för aspirerande entreprenörer. Vi får följa deras resa från miljonprogrammens förorter, via livet som bolagsvärldens underdogs, till att idag vara några av Sveriges mest framgångsrika och nyskapande entreprenörer. Men det här är också en personlig och gripande berättelse om två flyktingar som lyckats mot alla odds och som inspirerar till nya sätt att se på företagande, kreativitet och framgång.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Miljardmakarna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Vilken resa de gjort!
    Therése, 12 maj 2018

    Mycket engagerande berättelse, en sann saga med huvudpersoner som har otroligt starka målbilder.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Miljardmakarna