Definitivt okysst (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2018-08-15
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
205 x 135 x 16 mm
Vikt
310 g
ISBN
9789173379632

Definitivt okysst

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-08-15
163
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Underbar feelgood för högstadiet om att våga stå upp för den man är

Liv har bestämt sig: sista året i högstadiet ska bli hennes bästa ever. Hon ska bli en ny, mycket coolare person som inte längre bryr sig om att hon är annorlunda och saknar högerarm. Det här är året då hon ska få sin första kyss.

Men skolstarten blir inte alls som hon har tänkt sig. Under lovet har det börjat skava rejält med bästisen Ellie, och de nya niorna som börjar på hennes skola har inte sett en enarmad tjej förut. De har hårda, kalla ögon. Alla utom Tobbe, men han verkar å andra sidan bara ha blickar för Ellie.

Liv gör allt för att slippa visa sig i baddräkt på simlektionerna, men när hon är ensam i simhallen tidiga morgnar avverkar hon längder som ett riktigt proffs. Först när skolan arrangerar en simtävling tvingas hon välja om hon ska vara rädd och okysst hela livet eller våga bli den hon vill vara.

Emma Askling har skrivit en underbar ungdomsbok i bästa feelgood-anda som de flesta tonåringar kan känna igen sig i. Den handlar om vänskap, om att känna sig annorlunda och att våga tro på att andra kan tycka om en.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Definitivt okysst. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Väldigt bra ungdomsbok!
    Kaffeläsaren, 12 september 2018

    Sista året i högstadiet ska bli Livs bästa någonsin. Hon ska bli en ny coolare person som inte bryr sig om att hon saknar högerarm. Det är året då hon ska få sin första kyss. Men under lovet har det börjar skava med kompisen Ellie och de nya niorna som börjar på hennes skola verkar aldrig ha sett en enarmad tjej förrut.
    🐴
    Definitivt okysst är en charmig bok om Liv, som saknar en arm. Jag tror varenda en som går i högstadiet kan känna igen sig i boken. Då när det enda man vill ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Emma Askling